Web design sau web development?

Web design sau web development?
strategie de optimizare seo

Web design sau web development poate sa reprezinte marea ta dilema in momentul in care trebuie sa te decizi ce cariera iti doresti sa urmezi.

Inainte de a incepe oricare dintre procesele de invatare, de exersare si de testare, trebuie sa cunosti cateva detalii atat pro cat si contra, diferente, atuuri, abilitati necesare si valente care sa te ajute sa iti desfasori activitatea.

Pentru a stii mai bine ce trebuie sa alegi dintre cele doua variante, trebuie sa tii cont de cat de mult ti se potriveste fiecare domeniu, trebuie sa tii cont de ceea ce trebuie sa inveti pentru a fi cat mai bun in aceasta activitate si trebuie sa stii ce satisfactii poate sa iti ofere o cariera in oricare dintre aceste doua domenii.

Nu exista o litera de lege care sa te ajute sa iti dai seama ce tip de job este ideal pentru tine, insa in continuare vei putea sa descoperi cum arata un profil pentru un web designer de top, dar si un profilul unui web development de top, pentru a-ti face o parere.

Profilul unui web designer:

  • Abordeaza, anticipeaza si intuieste task-urile;
  • Este creativ si are o imaginatie bogata;
  • Are viziune arhitecturala asupra site-urilor;
  • Are abilitati si aptitudini foarte bune in zona artelor vizuale, iar aici discutam despre design grafic, asocieri in scheme de culori, etc.
  • Are abilitati si aptitudini in zona cursivitatii si in zona logicii informatiei;
  • Are orientare inspre crearea UX inedit.

Ei bine, daca pana acum am vazut care este profilul unui web designer de top, trebuie sa vedem si care este profilul unui web developer de top.

Profilul unui web developer:

  • Are gandire logica si lineara;
  • Are o abordare analitica in ceea ce priveste task-urile;
  • Dispune de abilitati si aptitudini in zona tehnica;
  • Dispune de o viziune functionala si programatica a site-urilor web.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, exista diferente intre munca pe care o presteaza un web designer si munca pe care o presteaza un web developer.

Atat unii cat si altii trebuie sa aiba cunostinte de web design, si sa stie sa foloseasca instrumente precum Photoshop de exemplu sau multe alte instrumente. Este important ca fiecare sa cunoasca limbajele si programele moderne de website development.

Deasemenea, utilizarea Java Script, AJAX si biblioteca jQuery reprezinta o cerinta in aceste activitati, precum si PHP si MySQL. Alte cerinte ar fi familiarizarea cu sistemul de Content Manager, Cloud service si web plugins sau abilitati de analiza si optimizare seo.

Ambele profesii sunt la mare cautare in clipa de fata, iar cei care lucreaza fie ca web designeri sau web developeri castiga multi bani in fiecare luna. Mai mult decat atat, acestia pe langa salarii mari si conditii ideale pentru munca mai pot lucra si ca freelanceri pentru companii sau pot fi implicati in diferite proiecte de pe urma carora au posibilitatea de a castiga multi banuti.

Asadar, fiecare poate decide ce profesie vrea sa urmeze, insa amandoua sunt profesii placute si bine platite.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *