Viata si moartea bateriilor litiu-ion

Viata si moartea bateriilor litiu-ionO data cu lansarea pe piata a iPhone-ului, au aparut si accesoriile iPhone, care, usor, usor, au devenit din ce in ce mai populare.

Astfel de accesorii iPhone sunt extrem de binevenite si totodata foarte importante intrucat ofera protectie si ajuta telefonul sa se individualizeze si sa-si etaleze avantajele.
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre viata si moartea bateriilor litiu-ion.

Pachetele de baterii litiu-ion sunt destul de scumpe, asa ca, daca doriti sa faceti in asa fel incat bateria dumneavoastra sa dureze mai mult, iata cateva lucruri ce trebuie tinute minte:

–    Combinatia chimica litiu-ion prefera descarcarea partiala in defavoarea celei totale, astfel incat este bine sa se evite epuizarea totala a bateriei. Deoarece combinatia chimica litiu-ion nu are o ”memorie”, nu facem niciun rau acumulatorului cu o descarcare partiala. In cazul in care voltajul unei baterii litiu-ion scade sub un anumit nivel, aceasta nu va mai putea fi folosita.

[adsenseyu1]

–    Bateriile litiu-ion imbatranesc. Acestea au o durata de viata de aproximativ 2 – 3 ani, chiar daca stau pe un raft si nu sunt folosite deloc. Prin urmare, nu evitati sa folositi bateria gandindu-va ca aceasta va ”supravietui” cinci ani. Nu va fi asa. De asemenea, in cazul in care cumparati un pachet nou, trebuie sa va asigurati ca este intr-adevar nou. In cazul in care a stat pe raftul din magazin mai bine de un an, este clar ca nu va rezista foarte mult. Datele de fabricatie sunt importante.

–    Evitati caldura. Acesta este un factor foarte important care duce la degradarea rapida a bateriilor litiu-ion.

Bateriile explozive

Acum, ca stim cum sa pastram bateriile litiu-ion astfel incat sa functioneze mai mult timp, haideti sa vedem de ce pot exploda.

strategie de optimizare seo

Daca bateria devine suficient de fierbinte pentru a aprinde electrolitul, vom avea parte de foc. Exista destule clipuri video si imagini pe tot cuprinsul spatiului World Wide Web care demonstreaza cat de serioase pot fi aceste mici incendii. Haideti sa vedem ce se intampla cu bateriile litiu-ion in cazul laptopurilor.

[adsenseyu1]

Atunci cand se produce un astfel de incendiu, este de obicei din cauza unui scurt intern in baterie. Ne reamintim faptul ca bateriile litiu-ion contin o foaie de separare care tine cei doi electrozi, negativ si pozitiv, separati. Daca acea foaie este perforata, bateria se incalzeste foarte repede.

Poate ati experimentat o astfel de caldura pe care o poate produce o baterie, daca ati pus vreodata o baterie normala de 9 volti in buzunar. Daca o moneda este pusa intre cele doua terminale, bateria se infierbanta foarte repede.

Acelasi lucru se intampla la bateria litiu-ion in cazul unui esec de separare. Deoarece bateriile litiu-ion sunt atat de energetice, acestea se incalzesc foarte repede. Caldura face ca bateria sa elibereze solventul organic folosit ca electrolit, iar caldura (sau o scanteie in apropiere) il poate aprinde. O data ce acest lucru se intampla in cazul unei celule, caldura focului escaladeaza si la celelalte facand ca toata bateria sa ia foc.

Pentru mai multe detalii legate de accesoriile iPhone accesati www.accesoriigsm.ro.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *