Vacanta in Dubai

Vacanta in Dubai

In cazul in care cautati oferte de vacanta Dubai, cu siguranta trebuie sa cunoasteti cele mai importante obiective turistice din oras.

Deasemenea, este important sa gasiti si cele mai bune solutii pentru cazare, iar aici putem spune ca Hotelul Capitol 4* reprezinta una dintre cele mai ieftine solutii de cazare intr-un oras atat de scump precum Dubai.

Punctul de atractie al Dubaiului este Burj Khalifa, care la 829,8 metri este cea mai inalta cladire din lume si unul dintre cele mai faimoase puncte de interes ale orasului. In cazul in care veti ajunge sa vizitati aceasta impresionanta cladire, va veti putea bucura de vederea pasarilor asupra emiratelor din jur, cu panorame uluitoare de 360 ??de grade la dispozitia dumneavoastra. Prin zi sau noapte, experienta este perfecta.

Dubai Mall este mall-ul premier al orasului si ofera acces la Burj Khalifa, precum si la acvariul din Dubai. Exista, de asemenea, un patinoar, zona de jocuri si complexul cinematografic daca cautati mai multe optiuni de divertisment. Shoppingul si mancarea sunt nesfarsite si exista aproape intotdeauna evenimente speciale, cum ar fi muzica live si show-uri de moda in cadrul mall-ului. Cele mai renumite dintre acestea sunt festivalul anual Dubai Shopping in ianuarie si februarie si Festivalul de surprize de vara din Dubai in iulie si august.

Muzeul excelent din Dubai este gazduit in Fortul Al-Fahidi , construit in 1787 pentru apararea Dubai Creek si reprezinta un alt obiectiv turistic din oras. Peretii fortului sunt construiti din blocuri traditionale de corali si sunt tinute impreuna cu var. Etajul superior este sustinut de stalpi din lemn, iar tavanul este construit din frunze de palmier, noroi si tencuiala. In istoria sa, fortul a servit ca resedinta pentru familia conducatoare, un loc de guvernamant, garnizoana si inchisoare. Reconstituit in 1971 (si, din nou, extensiv in 1995), este acum muzeul premier al orasului. Intrarea are o expozitie fascinanta de harti vechi din Emirate si Dubai, aratand expansiunea mamutului care a lovit regiunea dupa boom-ul de petrol.

strategie de optimizare seo

Un alt punct de atractie in Dubai este reprezentat de cartierul Bastakia (uneori numit si cartierul Al-Fahidi) a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea ca fiind casa unor negustori persistenti bogati, care se ocupau in principal de perle si textile, si au fost atrasi in Dubai din cauza tranzactionarii fara taxe si a accesului Dubai Creek.

Bastakia ocupa partea estica a orasului Bur Dubai de-a lungul raului, iar cladirile de corali si calcar, aici, multe dintre ele cu pereti acoperite cu turnuri eoliene, au fost bine conservate. Turnurile de vant au furnizat casele aici cu o forma de aer conditionat rapid – vantul prins in turnuri a fost adus in case. Personasii negustori au transplantat probabil acest element arhitectural (obisnuit in casele de coasta iraniene) din ?ara lor de origine pana in Golf.

Aliniata cu o arhitectura araba distincta, benzile inguste sunt extrem de evocatoare pentru o varsta trecuta si mult mai lenta in istoria Dubaiului. In interiorul districtului, veti gasi galeria Majlis, cu colectia sa de ceramica traditionala araba si mobilier (gazduit intr-un turn eolian) si galeria XVA, cu o colectie de arta contemporana (situata intr-una din cladirile istorice).

Ei bine, acestea sunt doar cateva obiective turistice interesante din Dubai, insa cei care ajung sa viziteze orasul, cu siguranta au ce vedea.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *