Studii despre mezoterapie

Studii despre mezoterapie

In ultimii ani, utilizarea tehnicii numite mezoterapie pentru intinerirea pielii a crescut rapid la un cost financiar relativ ridicat pentru pacienti.

Deoarece nu au fost studiate in profunzime, pe baza de dovezi, siguranta sau eficacitatea mezoterapiei, raman intrebari legate de validitatea stiintifica a acestei abordari populare. Scopul acestui studiu a fost evaluarea efectelor clinice ale acestui tratament si cuantificarea obiectiva a modificarilor histologice asociate cu injectia de mezoterapie ca metoda neinvaziva de intinerire a pielii.

Sase voluntari de sex feminin cu tip III sau IV de piele tip Fitzpatrick si riduri Glogau clasa I-III au fost supusi la trei luni de tratament cu injectie de mezoterapie (livrata in sase sesiuni tinute la intervale de 2 saptamani). Voluntarii au fost recrutati din clinica ambulatorie dermatologica la Spitalul Universitar Al-Minya, Al-Minya, Egipt, la care au participat pentru tratamentul ridurilor periorbitale. Varsta lor medie a fost de 43,1 ± 4,7 ani (interval: 37-49 ani).

Detaliile tratamentului si ale studiului au fost explicate pe deplin subiectilor, toti cei care au semnat formularele de consimtamant au fost informati privind tratamentul si participarea la studiu,  incluzand aici acordul pentru fotografie si biopsie cutanata inainte de tratament, la trei luni (sfarsitul tratamentului) si la sase luni dupa inceperea tratamentului (trei luni dupa tratament).

Injectia cu mezoterapie este o procedura minim dureroasa si nu necesita anestezie. Inainte de tratament, voluntarul a fost incadrat intr-un plan de tratament si zona periorbitala de pe ambele fete ale fetei (zona de tratament) a fost marcata.

Solutiile sterile utilizate pentru injectare au fost compuse dintr-un amestec de solutie multivitaminica si acid hialuronic cu vascozitate ridicata, furnizat in doua flacoane separate intr-un pachet ambalat (Revitacare®, Bio-Revitalizare, Laboratoire Revitacare, Saint Ouen L’Aumône, Franta).

Primul flacon contine 4 ml de acid hialuronic nereticular la 1% origine biotehnologica si apa pentru preparate injectabile. Cel de-al doilea flacon contine 10 ml de solutie multivitaminica de retinol 10 000 UI (5,5 mg), tiamina 4 mg, riboflavina 0,6 mg, nicotinamida 20 mg, dexpanthenol 8 mg, piridoxina 4 mg, acid ascorbic 100 mg, ergocalciferol 2000 UI ), Tocoferol 4 mg, Solutol® HS 15,52 mg si apa pentru preparate injectabile.

Materialele au fost depozitate in frigider, amestecate imediat inainte de injectare si transferate in seringi de 1 ml pentru a se adapta la vascozitatea ridicata a acidului hialuronic. Pentru fiecare voluntar, materialul de injectare a fost preparat si amestecat sub forma de suspensie diluata de solutie multivitaminica pentru injectie si acid hialuronic cu vascozitate ridicata, nereticulata, la un raport de 9: 1.

Procesul de injectare a fost realizat cu ajutorul unui pistol cu ??sistem meso-sistemic, controlat de un microprocesor cu opt programe diferite de injectare. Pistolul a mentinut controlul automat al seringii si a permis ca adancimea si doza injectiei sa fie ajustate electronic.

Arma a fost pozitionata la un unghi de 60 ° fata de suprafata pielii. La fiecare injectare, aproximativ 0,01 ml de solutie a fost injectata in piele la o adancime de 2 mm folosind tehnica de stropire in directie orizontala. Cantitatea totala de solutie injectata pe sesiune pe ambele parti ale fetei a fost de 2 ml.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *