Protectia mediului, prin flota auto verde

Protectia mediului, prin flota auto verde
strategie de optimizare seo

Dezvoltarea continua a parcului auto si, mai ales, traficul de zi cu zi reprezinta o preocupare majora a zilelor noastre. Este o preocupare atat pentru noi, ca persoane, cat mai ales pentru autoritati.

Zi de zi suntem asaltati cu stiri prin care soferii sunt nemultumiti ca trebuie sa astepte in trafic, despre blocaje nesfarsite pe principalele artere ale oraselor sau din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate.

Toate acestea conduc  nu doar la un disconfort major pentru soferi, cuantificate in pierderi majore pentru patronii firmelor de transport, ci si la poluare.

Caci, poluarea si grija pentru un mediu mai curat au devenit astazi teme de dezbatere la nivel mondial, dar pentru care nu s-au gasit insa si solutiile cele mai adecvate. Adica, niste solutii care sa poata fi aplicate tuturor, fara discriminare.

Cum sa imi innoiesc flota

Din acest punct de vedere, putem spune ca un rol hotarator in poluarea marilor orase il reprezinta autovehiculele si, in special, a celor de mare tonaj. Caci, una este sa stea la semafor zece masini mici si al a e sa stea zece tiruri. Iar fumul insuportabil scos zilnic prin teava de esapament este la fel de nociv si pentru sofer, cat mai ales pentru cei din jur.

Un prim pas in eliminarea acestui gen de probleme il reprezinta optimizarea consumului. Acesta este motivul pentru care veti vedea, probabil, soferi de autocamion care incearca sa pastreze o viteza constanta, fara bruscari ale autovehiculului, care sa cauzeze un consum mai mare de motorina sau de ulei de motor.

De asemenea, o alta modalitate prin care putem deveni mai prietenosi cu mediul este innoirea parcului auto prin camioane si masini ca cele de la Kleyn. Este adevarat sa gandim ca o masina de cincisprezece ani adusa din Germania polueaza mai mult decat una de 5 ani condusa pe drumurile Romaniei.

Adevarul este undeva la mijloc, in sensul in care, la masinile rulate in Romania costurile cu intretinerea nu sunt neaparat cele legate de motor, ci mai mult de suruburi, bucse sau amortizoare.

Pe de alta parte, o masina cu multi km la bord poate da semne de oboseala la nivelul motorului care, cand te apuci sa il schimbi, vei contata ca face mai mult decat banii dati pe masina.

Iar daca dorim sa fim intr-adevar prietenosi cu mediul si cu drumurile, atunci putem opta pentru modelele eco, fie pe cele cu bterie electrica. Unii producatori au scos pe piata inclusiv autovehicule hibrid, adica jumatate sa functioneze pe combustibil lichid, iar cealalta pe baza bateriilor solare sau de masina.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *