Noul iNEXT de la BMW va fi un SUV?

Noul iNEXT de la BMW va fi un SUV?
strategie de optimizare seo

BMW calca pe urmele celor de la Audi, cu modelul e-tron si a nemtilor de la Mercedes Benz cu modelul EQC, urmand sa lanseze in anul 2021 conceptul sau iNEXT, care va fi din cate se pare un SUV full size, pe baterie, centrul pietei premium de vehicule electrice.
La intalnirea din luna mai, BMW a prezentat o schita de design a modelului sau inovator, un vehicul cu silueta lunga, asemanatoare cu cea a off-roadurilor sport. Desi numele sau indica faptul ca ar putea fi o versiune destinata productiei pentru conceptul BMW Vision Next 100, executivii celor de la BMW au declarat ca iNEXT nu are nimic de-a face cu studiul de culoarea cuprului prezentat la ceremonia de celebrare a unui centenar de existenta a brandului BMW, eveniment ce a avut loc in urma cu doi ani.

SUV-urile, masinile cu cea mai mare crestere de piata

Potrivit unui executiv BMW care a refuzat sa fie citat, vehiculul va fi un SUV mai degraba decat un autoturism, asa cum este conceptul Vision iNEXT 100 sau urmatorul Sedan i4, care in esenta este un Gran Coupe seria 4, alimentat cu ajutorul bateriilor electrice. BMW nu a oferit insa nicio data posibila pentru lansarea modelului i4.
Aceasta sugereaza ca iNEXT se va incadra probabil undeva deasupra iX3, primul crossover electric al sub-brandului i, care urmeaza sa apara pe piata in anul 2020, si care a fost prezentat sub forma de concept la show-ul auto de la Beijing de anul acesta.
Nu este deloc intamplator faptul ca primele masini electrice ale Audi si Mercedes, cruciale pentru scaderea emisiilor de CO2 ale flotelor acestor companii, sunt SUV-uri full-size. Adaugarea unui sistem de propulsie electric scump – care nu este de asteptat sa fie competitiv din punct de vedere al costurilor in raport cu motoarele pe combustie, pana in anul 2025 – va fi mai putin resimtita pe un segment de preturi de 60.000 de euro, spre deosebire de cum va fi resimtita pe un segment de pret inferior, cum ar fi X3, unde in general cross-overurile au preturi de 15.000 de euro sau mai putin.
Sefii de la BMW spun ca SUV-urile sunt de altfel si modelul de masina cel mai cerut in intreaga lume, si de aceea au o putere de cumparare mai mare decat un sedan, un hatchback sau o furgoneta. In China, cea mai mare piata din lume atat pentru vehicule electrice cat si pentru masini cu combustibil conventional, cota de piata a SUV-urilor a eclipsat-o pe cea a sedanurilor anul trecut, potrivit celor de la Wolkswagen.

Ce stim despre BMW iNEXT

Ce stim despre iNEXT?

Modelul iNEXT nu va fi nu numai un vehicul electric, ci este, de asemenea, de asteptat sa fie primul BMW care va fi echipat cu o tehnologie autonoma de conducere, dezvoltata in parteneriat cu furnizori extrem de importanti din sector, precum MobilEye, Intel, Continental si Magna.
Desi in cercurile de profil circula foarte multe zvonuri, nimic nu este deocamdata confirmat oficial de catre cei de la BMW. Cu singura exceptie legata de momentul lansarii SUV-ului, care ar putea fi in aceasta toamna, asa cum insusi CEO-ul BMW a spus: “Mai tarziu in cursul acestui an vom prezenta BMW iNEXT ca un Vision Vehicle”. Potrivit unor surse anonime, noua masina BMW ar putea ajunge la show-ul auto de la Paris din toamna aceasta, insa este probabil unul dintre cele mai bine pastrate secrete din industrie la acest moment.

Piata pentru i3

Deocamdata, BMW va trebui sa se multumeasca sa vanda cat de multe masini de oras i3 cu putinta, astfel incat sa reduca emisiile de CO2 ale flotei sale, inainte ca targeturile extrem de exigente ale Uniunii Europene sa intre in vigoare, in anul 2020.
Probabil ca intr-o zi, modelul i3 va avea si o urmare, insa deocamdata masina ramane una dintre cele mai greu vandabile, din pricina faptului ca are un singur scop central si anume sustenabilitatea. Tesla a dovedit ca da, este posibil ca cei care prefera sa cumpere masini electrice sa fie devotati mediului, insa ei prefera totusi sa conduca masini sexy, asa cum am vazut cu totii ca i3 nu este. BMW a lansat de asemenea si o versiune de performanta S pentru modelul i3, insa problema a fost intotdeauna legata de proportiile de baza ale acestei masini – cutiuta, si nu legata de performantele acesteia.
Vehiculul electric, care vine de asemenea si cu un motor pe combustie optional care mareste gama, a fost unul extrem de costisitor pentru companie in faza de dezvoltare. A fost nevoie de propria sa arhitectura stil sandwich si de un corp din plastic, intarit complet cu fibra de carbon.
In ciuda costurilor ridicate pentru producerea modelului, BMW a fost pe prima pagina a ziarelor peste tot in lume, cand s-a aflat ca dealerii de masini ofera peste tot in Statele Unite contracte cu o rata de numai 54 de dolari pe luna pentru leasing.
De atunci, BMW a anuntat ca va limita utilizarea fibrei de carbon, un material intalnit in general numai la masinile sport exotice, pentru a-si proteja profiturile si, de asemenea, ca va vinde actiunile pe care le detine intr-un joint venture care produce acest material.
Modelul iX3 va fi si el primul dintr-o serie de masini din sub-brandul i care va utiliza o arhitectura noua, flexibila, ce poate fi utilizata atat pentru masini cu motoare pe combustie cat si pentru masini cu alimentare la baterie, renuntand la abordarea pentru modelul i3.

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile – dealer auto rulate Germania.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *