Modalitati reglare hormonala naturala

Modalitati reglare hormonala naturala

Hormonii au efecte profunde asupra sanatatii tale mentale, fizice si emotionale. Acesti mesageri chimici joaca un rol major in controlul poftei, greutatii si starii de spirit, printre altele. In mod normal, glandele tale endocrine produc cantitatea precisa a fiecarui hormon necesar pentru diverse procese din corpul tau.

Cu toate acestea, dezechilibrele hormonale au devenit din ce in ce mai frecvente cu stilul de viata modern actual. In plus, anumiti hormoni scad odata cu varsta, iar unii experimenteaza o scadere mai dramatica decat altii.

Din fericire, o dieta hranitoare si alte comportamente sanatoase ale stilului de viata va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea hormonala si sa va permita sa va simtiti si sa faceti cat mai bine. Acest articol va va cateva modalitati reglare hormonala naturala.

Evitati substantele chimice daunatoare

Produsele chimice nocive care se gasesc in pesticide, materiale plastice, produse de curatat pentru uz casnic si chiar saltele pot contine substante chimice care perturba hormonii care imita hormonii din organism si impiedica organismul sa produca hormoni reali. Lucruri precum controlul hormonal al nasterii pot (evident) face acelasi lucru.

Pentru femeile cu un dezechilibru hormonal sau care se lupta sa ramana insarcinate, evitarea acestor substante chimice inutile este foarte importanta! Produsele de infrumusetare sunt o alta sursa de expunere chimica pentru multe persoane.

Exista zeci de mii de substante chimice in produsele de ingrijire personala pe care le intalnim zilnic, iar cele mai multe dintre aceste substante chimice nu au fost testate pentru siguranta pe termen lung. Evitarea acestor produse poate face o diferenta extraordinara in atingerea echilibrului hormonal.

Bea ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi din jur. In plus fata de cofeina care stimuleaza metabolismul, contine un antioxidant cunoscut sub numele de epigalocatechina galat (EGCG), care a fost creditat cu mai multe beneficii pentru sanatate.

Cercetarile sugereaza ca consumul de ceai verde poate creste sensibilitatea la insulina si scade nivelul insulinei atat la persoanele sanatoase, cat si la cele cu conditii rezistente la insulina, cum ar fi obezitatea si diabetul.

Mananca peste gras

Acizii grasi omega-3 cu catena lunga pot ajuta la scaderea cortizolului si epinefrinei, la cresterea sensibilitatii la insulina si la scaderea nivelului de insulina la persoanele obeze si rezistente la insulina.

Magneziul

Magneziul este vital pentru sute de functii din corpul uman si multi dintre noi sunt deficienti in acest mineral principal. Exista mai multe moduri diferite de obtinere a magneziului: sub forma de pulbere, se  pot adauga forme lichide ionice in alimente si bauturi, iar doza poate fi prelucrata lent sau transdermica.

Formati-va prin utilizarea uleiului de magneziu aplicat pe piele (aceasta este metoda mea preferata). Aplicarea topica este adesea cea mai eficienta optiune pentru cei cu tract digestiv deteriorat sau cu deficienta severa.

Maca

Un tubercul care stimuleaza hormonii din familia ridichelor, cu o istorie lunga de utilizare in Peru. Femeile care folosesc acest lucru deseori observa imbunatatiri ale fertilitatii, reducerea PMS si o mai buna piele / par. Poate ajuta barbatii cu productie de sperma, niveluri de testosteron si compozitie musculara . Maca este o buna sursa de minerale si acizi grasi esentiali, care este unul dintre modurile in care sprijina echilibrul hormonal. Este disponibil  sub forma de pulbere  (optiunea cea mai scumpa) sau in capsule. Maca trebuie intrerupta in timpul sarcinii.

Acestea sunt doar cateva trucuri care pot contribui la o reglare hormonala naturala. Exista insa multe alte remedii naturale care pot oferi rezultatele dorite.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *