Marketingul digital – Avem nevoie de el sa ne pormovam afacerea?

Marketingul digital – Avem nevoie de el sa ne pormovam afacerea?

Marketingul digital a devenit una dintre cele mai populare  expresii din ultimii ani. Toata lumea vorbeste despre marketing digital, iar profesionistii îl lauda ci este modalitatea de a dezvolta o afacere online.

Daca introduceti expresia „marketing digital” pe Google, veti vedea ca exista o crestere clara a termenilor de cautare legata de marketingul digital.

Universitatile îsi promoveaza  noile cursuri de marketing digital si, în general, exista o cerere crescuta din partea utilizatorilor pentru a afla mai multe despre acesta si cum sa-l foloseasca pentru a-ti îmbunatati prezenta online.

Ce este marketingul digital?

Marketingul digital este un termen larg care încapsuleaza toate canalele si metodele de marketing pe care le puteti utiliza pentru a promova produse sau servicii pe Internet, dar si pe dispozitive electronice precum televizoare, telefoane mobile si panouri electronice.

Principala diferenta între marketingul digital si marketingul traditional ar fi  campaniile de marketing digital, care sunt executate exclusiv prin canale digitale, ceea ce ofera comerciantilor mai mult control, instrumente si date pentru a analiza eficacitatea unei campanii.

Canalele de marketing digital

Marketingul digital are o serie de canale si acestea pot fi separate în canale de marketing online si canale de marketing offline.

Principala diferenta între cele doua  o reprezinta canalele de marketing, cele online se bazeaza exclusiv pe Internet, în timp ce canalele de marketing offline au legatura cu dispozitivele digitale care nu sunt neaparat conectate la Internet.

Ce este o strategie de marketing digital?

O strategie de marketing digital este un plan detaliat despre modul în care puteti utiliza diferitele canale de marketing digital pentru atingerea obiectivelor dumneavoastra în afaceri.

Când proiectati o strategie de marketing digital, trebuie sa luati în considerare ce canale sa utilizati, resursele (oameni, timp si bani) atribuite fiecarui canal si la ce sa va asteptati în ceea ce priveste rezultatele.

O greseala obisnuita facuta de multi manageri de marketing digital sau de proprietarii de afaceri mici este aceea ca încearca sa execute totul deodata si la sfârsitul zilei nu obtin rezultate.

Fie pentru ca nu au cunostintele  necesare pentru a derula campanii de marketing digital, fie pentru ca ajung sa-si cheltuiasca bugetele pe canale care nu sunt adecvate pentru afacerea lor.

Care este rolul unui manager de marketing digital?

Rolul unui manager de marketing digital este de a crea o strategie de marketing digitala bine definita. Este de datoria lui sa decida ce canale sa foloseasca, unde sa aloce bugetul si în ce ordine. Acesta are, de asemenea, rolul de a supraveghea activitatea celorlalti manageri si de a se asigura ca toata lumea lucreaza pentru aceleasi obiective.

Marketingul digital se refera la marketing pe internet si pe celelalte dispozitive electronice. Nu este un singur proces, ci este format dintr-o serie de sub-componente pe care le puteti utiliza în functie de ceea ce doriti sa obtineti.

Nu uitati: NU toate metodele functioneaza pentru toate întreprinderile, de aceea este important sa se gaseasca o strategie de marketing digital care sa detalieze modul în care veti utiliza fiecare proces.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *