Intrebari si ingrijorari comune despre plante de Aloe Vera

Intrebari si ingrijorari comune despre plante de Aloe Vera

In ultimii ani, cu totii am vazut o multime de produse cosmetice pe a caror lista de ingrediente vedem aloe vera. In supermarketuri gasim de-asemenea pe rafturi expuse, sucuri care au aloe vera. Auzim si cand sunt promovate diferite produse, ca se mentioneaza ca au continut de aloe vera.

In aceste conditii, este firesc ca oamenii sa isi doreasca sa afle cat mai multe informatii despre ceea ce este aloe vera, ce beneficii are, si multe alte informatii utile. In randurile care urmeaza, am pregatit o scurta lista cu cele mai frecvente intrebari cu privire la aloe vera.

Ce este aloe vera?

Aloe vera, este o planta suculenta, despre care se spune ca reprezinta cel mai bun remediu in ceea ce priveste tratarea arsurilor solare, insa beneficiile plantei pe care o puteti achizitiona de la Regina Plant, nu se opresc aici. Planta este utila pentru tratarea tenului de acnee, este ideala datorita continutului sau de minerale si vitamine, etc.

Ce pot face cu planta de aloe vera?

In ceea ce priveste planta de aloe vera, puteti face diferite lucruri. De exemplu, puteti pastra pur si simplu planta in bucatarie sau in living, pentru frumusetea ei. Aceasta in mod evident va reusi sa va infrumuseteze incaperea.

Puteti de-asemenea alege sa taiati frunzele plantei, astfel incat sa obtineti acel gel minune de aloe vera, care are atat de multe beneficii, care contine vitamine si minerale plus multi nutrienti.

Puteti folosi gelul de aloe vera pentru tratarea acneei, a arsurilor, pentru a va prepara suc de aloe vera, iar exemplele pot continua. Tinand cont insa de toate acestea, se poate spune ca este indicat sa achizitionati cel putin o astfel de planta de la Regina Plant.

Plantele de aloe au nevoie de lumina directa a soarelui?

Plantele de aloe au nevoie de aproximativ sase ore de lumina directa a soarelui; cu toate acestea, fiti prudent deoarece deplasarea imediata a unei plante de aloe dintr-o zona umbroasa spre soarele direct poate provoca arsuri solare.

Plantele de aloe vera curata aerul?

Plantele de aloe vera curata aerul de formaldehida si benzen, produse care se gasesc in substantele de curatare pe baza de substante chimice. Acest lucru le face sa fie cele mai bune plante interioare, excelente pentru bucatarii si dormitoare. In plus, un aer mai pur are ca rezultat o respiratie mai usoara si un somn mai bun.

Ar trebui sa-mi fertilizez planta de aloe?

Fertilizarea plantei de aloe nu este intotdeauna necesara. Plantele de aloe vera sunt clasificate ca suculente, astfel incat acestea pot sa salveze substantele nutritive in solul aspru. Unii recomanda fertilizarea plantelor de aloe de una pana la doua ori pe an.

De ce varfurile plantei mele de aloe se ingalbenesc?

Varfurile plantelor de aloe care se ingalbenesc s-ar putea datora udarii necorespunzatoare sau luminii directe prea mari. Consultati-va cu specialistii de la Regina Plant in ceea ce priveste intretinerea plantelor, inainte de a le achizitiona.

Pentru ce este bun aloe vera?

Aloe vera este bun pentru combaterea cavitatilor si vindecarea arsurilor. FDA a aprobat de aloe vera ca medicament over-the-counter pentru arsuri ale pielii in 1959. In plus, aloe vera a fost dovedit a fi eficace in lupta impotriva cariilor dentare. Sa nu uitam insa ca se foloseste si pentru tratarea acneei dupa cum spuneam mai sus in articol, dar si pentru prepararea sucurilor, si nu numai.

Pentru ce este bun sucul de aloe vera?

Sucul de aloe vera este bun pentru a ajuta digestia. Compusul antrachinona creste apa intestinala care poate ameliora constipatia.

Este toxica planta?

Fara doar si poate, doriti sa aflati raspunsul ideal inainte de a va comanda astfel de plante. Plantele de aloe sunt sigure pentru om, dar sunt otravitoare pentru caini si pisici. Simptomele obisnuite care indica otravire sunt varsaturile, depresia, anorexia si modificarile de culoare ale urinei. Planta de aloe vera poarta glicozide antrachinonice, care cresc miscarile intestinale, obisnuit, ducand la varsaturi si diaree.

Aloe poate fi ocazional infestata cu Aceria aloinis, denumita in general acarieni. Acesti acarieni sunt aproape invizibili pentru ochiul uman. La un microscop, oamenii pot identifica acest acarian de tipare ca un vierme.

Multi proprietari de plante de aloe vera nu recunosc ca planta lor are acarieni pana cand daunele sunt vizibile. Unii indicatori ai acarienilor includ cresterea razboinica a frunzelor si tulpinilor. Odata infestate cu acesti acarieni, se recomanda rapid indepartarea plantei pentru a evita deteriorarea ulterioara a altor plante, deoarece acesti acarieni calatoresc in vant.

Plantele pot avea probleme?

In timp ce problemele sunt rare, deoarece aloe vera este o planta usoara, supraalimentarea este una dintre cele mai comune surse de ingrijire necorespunzatoare a plantelor de aloe vera. Semnele pe care o planta de aloe vera este le arata intr-o asemenea situatie, includ frunze brune, inabusite si pete moi. Reproducerea plantei in jumatate de sol si jumatate de nisip ar putea readuce planta la culoarea sa puternica, verde.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *