Incaltamintea care pune femeile acolo unde le este locul

Incaltamintea care pune femeile acolo unde le este locul

Incaltamintea femei reprezina unul dintre cele mai importante articole atunci cand vine vorba de tendinte, moda si stil.

De aceea, daca sunteti in cautarea de incaltaminte femei, va invitam sa aruncati o privire pe Coolcrok.ro, unul dintre cele mai „cool” site-uri de acest tip din mediul online.

In multe dintre fotografiile femeilor de pe covorul rosu de la diferitele festivaluri de film, rochiile elegante cad pana la pamant mascand, oarecum, incaltamintea.

Prin urmare, de ce ar conta daca femeile care participa la asemenea festivitati de prestigiu aleg sa nu poarte tocuri, optand pentru ceva mai usor de purtat sau chiar ceva avangardist, cum ar fi pantofii fara toc? Se pare ca, totusi, conteaza pentru cineva.

[adsenseyu1]

Au existat cazuri in care unele femei au fost indepartate de la festival pentru „pacatul vestimentar” de a purta pantofi fara toc. Se pare ca tocurile inalte par a fi o parte nescrisa a codului vestimentar, ce trebuie respectat pe covorul rosu.

Purtarea de tocuri inalte schimba modul in care stai, in care mergi si in care esti perceputa. Chiar daca acestea sunt vizibile doar in parte, atunci cand un tiv se misca intr-o parte, acestea devin, in esenta, o fundatie a intregii prezente: incaltamintea care pune femeile acolo unde le este locul.

Calcaiul sau tocul a ajuns sa fie simbolul alurii feminine si chiar a puterii sexului frumos. Insa, care este mai exact aceasta putere si de ce doar femeile au privilegiul de a purta tocuri pentru a o transmite? Incaltamintea cu toc, care a dat purtatoarei un pic de inaltime sau un avantaj atunci cand era vorba de calarie, nu a fost domeniul original al femeilor.

Aceasta a fost introdusa pentru prima data in moda vestica in jurul secolului al XVII-lea, fiind adusa tocmai din Asia de Vest. Barbatii privilegiati, urmati mai apoi de femei, au purtat cu nerabdare astfel de incaltaminte pentru mai bine de 130 de ani, ca expresie a puterii si privilegiului.

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat in secolul al XVIII-lea, atunci cand diferentele de garderoba dintre barbati si femei au inceput sa reflecte schimbarile culturale destul de mari. Indiferent de clasa, barbatii erau considerati in mod unic dotati cu gandirea rationala si, prin urmare, demni pentru acordarea dreptului politic de vot.

[adsenseyu1]

Tocurile nu erau necesare in acest nou domeniu. Astfel, barbatii au inceput sa poarte costumul in trei piese in nuante intunecate si erau descurajati in ceea ce priveste iesire in evidenta.

Alexander Pope, scriind la inceputul acestui secol, a compus o lista satirica de reguli, una dintre acestea avertizandu-i pe cei care doreau sa poarte tocuri, amenintandu-i, chiar, ca daca vor incerca asa ceva, vor fi exclusi din club si lasati sa fie inalti pe cont propriu.

Femeile, in schimb, erau reprezentate ca fiind deficitare in mod natural in ratiune si nepotrivite pentru educatie si cetatenie. Moda a fost redefinita ca frivola si feminina, iar tocul inalt a devenit un accesoriu caracteristic.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *