Imbunatatirea eficientei depozitului printr-un sistem WMS

strategie de optimizare seo
Crosspoint WMS - Pointlogistix

Crosspoint WMS – Pointlogistix

Orice discutie pe tema sistemelor de management de depozit ajunge inevitabil la imbunatatirea eficientei depozitului. In primul rand pentru ca acesta este cel mai promovat beneficiu al unui sistem WMS si cel mai mare potential al sau!
Eficienta este punctul in care majoritatea afacerilor vor descoperi o capacitate de a se extinde si de a relationa mai bine cu clientii, venind mereu in intampinarea acestora. Iar solutii de software dintre cele mai moderne, mai sigure si stabile, asa cum este si Crosspoint WMS de la Point Logistix, garanteaza clientilor lor eficienta in gestionarea depozitelor!
Exista multe moduri in care o afacere poate castiga in eficienta cu ajutorul unui sistem WMS bun, insa vom dezbate aici doar 3 dintre ele, care sunt prezente in aproate toate implementarile de sisteme WMS.

Imbunatatirea gestionarii stocurilor

Un WMS ofera multe instrumente cu privire la localizarea si utilizarea stocurilor de marfa in depozitul firmei sau in mai multe locatii. Inventarierile ciclice si actualizarile continue, bazate pe informatii culese in timp real, pot contribui la evitarea unor situatii precum epuizarea stocurilor, precum si amanarea sau anularea comenzilor.
Echipa de angajati din depozit va beneficia, de asemenea, de date mult mai utile pentru restocare, bazandu-si nivelul aprovizionarii pe comenzi curente si pe date de background.

Planificarea spatiului

Imbunatatirea eficientei depozitului pornesre de la impartirea spatiului. Cunoasterea celei mai bune modalitati de organizare a unui depozit poate fi dificila, insa multe sisteme WMS moderne includ instrumente de design si layout care pot ajuta in acest sens. Un WMS va colecta, astfel, date despre persoane si echipe, vazand locurile unde angajatii merg cel mai frecvent si identificand posibile blocaje.
Aspectul depozitului ar trebui sa abordeze in mod specific trei concepte de baza:
– Fiecare locatie de produs sa fie usor accesibila pentru persoanele sau echipamentele care se vor ocupa de ele. Trebuie evitate situatiile in care angajatii sunt nevoiti sa mute un produs pentru a ajunge la altul. In plus, trebuie lasat intotdeauna loc pentru motostivuitoare, daca va fi cazul.
– Trebuie sa existe suficient spatiu, dar nu in exces. Maximizarea alocarii spatiului implica toate procesele ce tin de managementul de depozit, precum si cerintele de stocare pentru paleti si alte bunuri, spatii de birou, spatii de lucru, echipamente independente si orice altceva specific operatiunilor unei afaceri.
– Fluxul de lucru. Totul culmineaza cu intelegerea corecta a modului de colectare, a zonelor de congestie si a solutiilor de evitare a blocajelor.
Eficienta WMS vine adesea din reducerea traficului, din eliminarea distantelor pe care echipa trebuie sa le parcurga si din adaptarea la spatiu a proceselor de colectare si de incarcare, astfel incat angajatii sa poata face mai mult si mai repede.

Eliminarea hartiei

Una dintre partile cele mai bune la un sistem WMS este ca permite echipajelor de la depozit sa se concentreze pe produse si pe sarcini, si nu pe introducerea datelor. Comanda vocala si scanerele portabile fac inutila prezenta hartiei, iar semnaturile electronice asigura ca nimeni nu trebuie sa aduca formulare la birou.

Adoptarea progresului

Ultimul element de remarcat este faptul ca aceste castiguri in materie de eficienta ale unui WMS nu inceteaza dupa implementare. Un sistem solid face parte dintr-un plan de imbunatatire a depozitului pe termen lung, care permite oricarui business sa se bucure de inovatia viitoare.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *