Idei de aranjare a mobilierului in sufragerie

Idei de aranjare a mobilierului in sufragerie

Aranjarea mobilierului poate fi o sarcina descurajanta, mai ales atunci cand vine vorba despre mobilier DivanieSofa pentru sufragerie. Cand va confruntati cu o camera goala, completarea ei intr-un mod atat practic, cat si estetic placut poate parea o sarcina coplesitoare.

Odata cu trecerea anilor, designerii de interior au creat o serie de principii simple, usor de aplicat, care functioneaza. Urmati doar aceste reguli de bun-simt si veti constata ca aranjarea mobilierului nu este atat de infricosatoare pana la urma.

Alegeti un punct focal

In primul rand, este important sa nu subestimati niciodata puterea unui punct focal intr-o camera. Uneori, acestea apar in mod natural, cum ar fi o fereastra proeminenta sau un semineu, in timp ce alteori este posibil sa fie nevoie sa le creati singuri, si sa alegeti o plasma uriasa care sa fie punctul focal al camerei.

Indiferent de punctul focal ales, luati o decizie si ramaneti cu ea. Veti dori sa aranjati mobilierul in jurul sau cat mai mult posibil.

Creati zone de conversatie

Oamenii ar trebui, in mod natural, sa poata discuta intre ei fara sa fie nevoiti sa-si isi rpteasca gatul sau sa strige in camera pentru a se face auziti. Pozitionati canapelele si scaunele sunt suficient de aproape incat oamenii sa poata conversa fara sa ridice vocea. Daca camera este prea mare, o idee buna ar fi aceea de a crea mai multe zone de conversatie.

Nu lipiti mobilierul de pereti

Un amanunt foarte important de luat in clacul atunci cand doriti sa va amenajati sufrageria, este acela de a nu lipi obiectele de mobilier Divani e Sofa, de pereti. Dati-le voie peretilor sa respire, astfel ca plasati mobilierul la cativa centimetri buni in fata acestora. In cazul in care spatiul va permite, puteti aranja in asa fel mobilierul, incat sa creati diferite zone de conversatie.

Gasiti echilibrul atunci cand aranjati mobilier

strategie de optimizare seo

Echilibrul este intotdeauna important in decorare atunci cand aranjati mobilierul si alte obiecte in camera de zi. Luati in considerare atat dimensiunea, cat si amplasarea diverselor piese, asigurandu-va ca nu grupati toate piesele mari sau mici intr-o singura zona sau intr-o parte a camerei, ceea ce poate face ca spatiul sa se simta neclintit si putin nelinistitor.

De asemenea, asigurati-va ca exista o varietate de forme, astfel ca daca aveti scaune cu captusire dreapta, de exemplu, luati in considerare o masa rotunda.

Luati in considerare fluxul de trafic

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand aranjati mobilierul in orice camera este fluxul de trafic. Oamenii nu ar trebui sa tranteasca unii intr-altii sau in obiectele de mobilier pentru a trece prin camera.

Asigurati-va ca exista suficient spatiu intre masa de cafea si canapea si intre scaune. Creati o cale clara, astfel incat oamenii sa poata merge de la un capat al camerei la celalalt fara dificultati.

Alegeti cu atentie corpurile de iluminat

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente din fiecare incapere, insa este neglijat destul de des. Utilizati intotdeauna un amestec de iluminat aerian, lampi de podea si lampi de masa.

O lampa de podea este potrivita pentru a fi utilizata la capatul unei canapele sau in spatele unui scaun cu accent. Lampile de masa arata minunat atunci cand sunt asezate pe mesele laterale. Iluminatul trebuie amplasat la diferite niveluri pentru a fi echilibrat in mod corespunzator, asa ca folositi o varietate de corpuri de iluminat in intreaga camera.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *