Ghid de cumparare a unui monitor

Ghid de cumparare a unui monitor

Daca vreti sa cumparati un monitor dar nu stiti ce sa alegeti va recomandam sa cereti sfaturi legat de cumpararea unui monitor LED si sa specificati si bugetul in care urmeaza sa va incadrati in afara de celelalte preferinte.

Daca nu aveti un buget suficient pentru un  monitor nou va recomandam monitoare led second hand.

Atunci cand cumparati un monitor ar trebui sa tineti cont de anumite detalii. Monitoarele glossy afiseaza imaginea mai bine, dar au unele probleme in momentul in care camera este foarte luminata pentru ca reflecta aceasta lumina si de aceea se recomanda sa alegeti monitoare mate sau anti-glare.

Luminozitatea este foarte importanta si de aceea ar trebui sa alegeti un nivel de lumina corespunzator. Cu cat nivelul de lumina este mai mare cu atat puteti privi mai usor monitorul in special in incaperile luminate.

[adsenseyu1]

Contrastul este un raport si unii producatori obisnuiesc sa afiseze contrastul in mod dinamic avand un raport marit in mod artificial pentru a induce in eroare cumparatorii si fac dificila o eventuala comparatie reala. Va recomandam sa ignorati acest aspect si sa va concentrati pe celelalte specificatii.

Rata de refresh pare sa se fi stabilit la 60 HZ care este suficienta pentru cei mai multi utilizatori. Cu cat rata de refresh este mai mare cu atat moniorul este mai bun.

Unghiul de vizibilitate este unghiul de unde imaginea se vede clar daca nu este privita drept ci dintr-o parte. Poate sa aiba diverse marimi pe orizontala si pe verticala. In general la monitoatele LED acest aspect nu este o problmea dar la LCD devine o problema considerabila.

Timpul de raspuns se incadreaza in general intre 5 ms si 8 ms pentru monitoarele moderne si este mai mult decat de ajuns. Nu alegeti nimic mai mare de 8 ms pentru ca se va simti si puteti opta lejer spre mai putin in cazul in care este nevoie.

Standardul prevede pentru conectivitate o mufa standard DVI care este suficienta pentru aproape toti utilizatorii. Daca aveti nevoie si de HDMI avei grija  ca portul sa fie prezent.

[adsenseyu1]

Sunt si monitoare care ofera sloturi pentru casti sau USB dar trebuie sa determinati daca acestea va sunt utile. In cazul in care nu va trebuie puteti sa renuntati la ele pentru ca nu are rost sa platiti pentru ceva ce nu veti folosi.

Dimensiunea unui ecran este un criteriu foarte important in functie de care se alege un monitor. Toate monitoaree care depasesc 19 inch sunt suficinet de mari. Se poate intampla insa ca spatiul de pe birou sa nu va permita un astfel de monitor.

Daca aveti atat spatiu cat si un buget disponibil va recomandam sa optati pentru 20 sau mai mult.

Pentru persoanele care folosesc calculatorul in activitati uzuale, afisarea filmelor la o claritate foarte buna, comparabila cu cea pentru televizoarele HD, afisarea pozelor clar, afisarea unor portiuni mari de continut existent pe internet sunt aspecte foarte importante pe care un monitor trebuie sa le asigure.

Pentru cei care utilizeaza monitorul in activitati de birou o rezolutie mai mare inseamna mai multa informatie pe ecran si posibilitatea de a realiza mai multe taskuri simultan.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *