Despre noile trenduri in domeniul tehnologiei

Despre noile trenduri in domeniul tehnologiei

Modemul Intel XMM 8160 5G va oferi imbunatatiri foarte clare in ceea ce priveste puterea, dimensiunea si scalabilitatea intr-un pachet care va fi mai mic decat un penny din S.U.A. Acesta va fi lansat in a doua jumatate a anului 2019 si va sprijini noul standard pentru modurile standalone (SA) si non-standalone (NSA) 5G noi, precum si pentru radiourile vechi 4G, 3G si 2G intr-o singura chipset-ul. (Credit: Intel Corporation)

Amazon selecteaza in mod oficial New York City si o suburbie din Washington, DC pentru a diviza “al doilea sediu” in timp ce Pryon ridica 4,5 milioane de dolari pentru platforma de “inteligenta augmentata” concentrata pe intreprinderi.

La doar cateva saptamani dupa obtinerea permisului de a testa vehiculele autonome din California, fara un sofer de siguranta in spatele volanului, Google spinoff Waymo se pregateste sa lanseze un serviciu comercial de taxi care va merge cap la cap cu Lyft, Uber si alte  operatorii traditionali. Potrivit Bloomberg, ar putea lansa la inceputul lunii decembrie si va functiona sub un brand nou. Despre toate acestea puteti citi pe https://spinmag.org/.

Va fi o afacere subevaluata la lansare, a declarat o sursa publicatiei. Waymo nu planifica un eveniment mediatic si vor participa initial doar “zeci” sau “sute” de rideri din suburbiile Phoenix, Arizona – probabil proveniti din cei 400 de membri ai programului deja existent al lui Waymo. De-a lungul timpului, noi clienti din zona Phoenix vor fi introdusi treptat, in timp ce Waymo “adauga mai multe vehicule la flota sa pentru a asigura un echilibru intre cerere si oferta”, relateaza Bloomberg.

Taxiurile fara sofer ale lui Waymo vor avea masuri de siguranta suplimentare pentru a “usura activitatile de serviciu”. Unele automobile vor avea drivere de rezerva, desi flota Waymo de minivanuri Chrysler Pacific se va conduce in mai mult de 99,9% din timp. Interesant este faptul ca demararea serviciului comercial al lui Waymo nu va marca sfarsitul programului sau Rider Early; in schimb, membrii vor “continua sa testeze noi caracteristici” si “vor oferi feedback companiei”.

In ceea ce priveste planurile de expansiune ale lui Waymo, o sursa spune ca  compania intentioneaza sa stabileasca incet rute in zone metropolitane majore din SUA. Incep doar sa experimenteze modele de preturi, dar va oferi, in mod obisnuit, tarife atunci cand se lanseaza serviciul “Competitiv” cu Uber si Lyft.

Waymo ar putea avea concurenta. Autovehiculul cu pornire automata Drive.ai a desfasurat recent o flota de camioane cu autovehicule in Arlington, Texas, dupa un test in Frisco, Texas in iulie. La inceputul acestei luni, compania de la Boston, Optimus Ride, si-a anuntat intentia de a lansa primul serviciu de taxi comercial complet fara sofer in S.U.A. pana la sfarsitul anului 2018.

Este de asteptat ca piata autovehiculelor sa fie in valoare de 556,67 miliarde de dolari pana in 2026, potrivit Allied Market Research, propulsata de verticale, cum ar fi livrarea de alimente si colete. Aproximativ 80 de miliarde de dolari au fost investiti in cercetare auto autonoma pana in prezent.

Acestea sunt doar cateva imbunatatiri pe care le va cunoaste tehnologia in viitorul apropiat si am vorbit acum despre domeniul auto. Si in celelalte domenii situatia este similara si se asteapta noi solutii optime pentru acest domeniu. Este recomandat ca fiecare persoana sa se plieze tot mai mult pe tehnologiile moderne si sa se adapteze din mers acestora.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *