Despre magia cadourilor de Craciun

Despre magia cadourilor de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi, iar multi dintre noi incepem deja sa facem lista pentru a ne stabili din timp cadourile pe care le vom darui celor dragi.

Intotdeauna am considerat ca sarbatoarea Craciunului este extrem de strans legata de verbul „a darui”, indiferent daca daruim un zambet, o vorba frumoasa, o bucata de cozonac sau un cadou, nimic nu poate fi mai frumos decat primesti in schimbul lor zambetul si bucuria celui caruia i le oferi.

Pe piata, atat in magazinele online cat si in cele fizice abunda ofertele pentru cadouri ieftine de craciun, dar poate chiar aceasta este problema, intocmai faptul ca sunt atat de multe te poate deruta, fancandu-te sa te intrebi care ar fi cel mai potrivit cadou pentru fiecare om drag din viata ta.

Ideea care te poate salva de aceasta incertitudine anul acesta, este de a privi alegerea cadoului putin diferit, schimband perceptia cu privire la ceea ce reprezinta cadoul respectiv. Cadourile nu  reprezinta obiectul pe care noi il oferim ci gestul si modul in care, ne-am gandit la cei dragi, modul in care am ales cadoul si l-am facut sa fie cel mai potrivit pentru ei.

De cele mai multe ori intentia noastra  este aceea de a oferi un dar ca si obiect fizic, uitand sa privim cadoul ca  pe un mesaj, ca pe un mijloc de comunicare si exprimare a sentimentelor noastre.

Cel mai bine este sa rasfiom nu cu mintea, ci cu sufletul ofertele magazinelor, incercand sa cautam  printre amintirile cu cei dragi, indicii care sa ne vorbeasca despre ei, despre pasiunile, hobby-urile si dorintele lor.

De exemplu, intreaba-te atunci cand alegi cadoul  pentru cei de langa tine ce vrei de fapt sa transmiti prin gestul tau si apoi sa te gandesti la ce ai putea sa-i oferi astfel incat sa transmiti acel mesaj, incat sa fie inteles intocmai precum l-ai gandit si simtit tu.

Gandeste-te astfel, pentru barbatul de langa tine, nu este neaparat necesar sa cheltui o imensa suma de bani, incercand sa ii gasesti cadoul perfect. El, acel el, nu are nevoie de daruri formate din obiecte scumpe ci din lucruri din care sa reiasa cat de mult il iubesti, cat de atenta esti la pasiunile si dorintele sale si cat de mult ti-ai dorit ca el sa zambeasca la vederea cadoului.

Daca stii ca este inca un suflet de copil, ofera-i in dar un joc sau maneta mult visata, oferindu-i clipe de distractie doar pentru el, iar daca ai langa tine un pasionat de vanatoare, alege-i o lanterna pentru arma de vanatoare, sustindandu-i astfel visele si pasiunile.

Pentru doamnele din viata ta, poate fi mult mai usor sa alegi un cadou, chiar daca poate acum nu iti dai seama. Ofera-le in dar obiecte care sa le resfete, alege saruri de baie, bombe efervescente in arome delicioase si totodata opteaza pentru obiecte care sa le sustina si hraneasca pasiunile.

Indreapta-te catre organizatoare pentru cosmetice sau cutii de bijuterii, aratandu-le astfel ca le sustineti si le incurajati sa investeasca in lucruri care sa le faca placere, avand acum, datorita voua, un mod eficient de pastrare a acestora.

Nu uitati ca aceste lucruri sunt valabile in ceea ce priveste toti oamenii din jur si ca, cel mai eficient mod de a alege cadoul ideal, este a ne uita intai in suflet si apoi pe rafturile magazinelor!

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *