De ce sa consumati seminte de chia?

De ce sa consumati seminte de chia?
strategie de optimizare seo

Daca vreti sa consumati seminte de chia va recomandam sa faceti asta si sa cititi toate beneficiile mai jos.

Ce sunt Semintele Chia?

Salvia hispanica, sau planta chia, este o specie din familia de menta care este nativa in America Centrala. Semintele acestei plante sunt cunoscute sub denumirea de “seminte de chia” si au castigat destul de putin popularitate in ultimii ani.

Nu numai ca sunt fara gluten / cereale in mod natural, dar o singura portie este raportata ca are:

  • la fel de mult calciu ca un pahar de lapte
  • mai multe omega-3 decat o portie de nuci
  • multi antioxidanti ca afinele.

Acestea va dau multa energie, dar, de asemenea, nu va va tin treaz noaptea si ar trebui sa fie bune pentru pierderea in greutate. Deoarece pot absorbi de mai multe ori marimea / greutatea lor in lichid, ele sunt excelente pentru a evita deshidratarea in timpul exercitiilor sau expunerii la caldura.

Sunt semintele Chia bune pentru tine?

Semintele Chia au o istorie fascinanta si lunga de utilizare a mai multor culturi. Suntem ezitanti sa folosim cuvantul “super-aliment”, deoarece cuvantul este atat de excesiv utilizat in vremurile moderne si, de asemenea, exista si alti factori care pot inhiba utilizarea nutrientilor.

Se presupune ca Aztecii, Mayasii si Incasii au folosit chia ca baza a dietei lor si ca aliment energetic. Chia inseamna “putere” in limba mayasa si erau cunoscute sub numele de “alimentul indian de alergare”, deoarece alergatorii si razboinicii il foloseau pentru sustinere in timp ce se deplasau pe distante lungi sau in timpul luptei.

Desi aceste culturi antice s-ar putea sa nu fi inteles complet defalcarea nutritionala a acestor seminte ambalate in putere, au observat beneficiile si acum stim ca semintele de chia sunt o sursa buna de:

  • Acizi grasi esentiali
  • Proteina
  • Vitaminele A, B, E si D
  • Minerale precum calciu, fosfor, potasiu, fier, cupru, zinc, magneziu, mangan, niacin, tiamina si altele
  • Antioxidantii

Beneficiile semintelor Chia

Semintele chia mici, dar puternice au o varietate de beneficii (si cateva avertismente!) Si sunt considerate de multi ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta.

  1. Sunt o mare sursa de proteine

Semintele de chia sunt o mare sursa de proteine, continand 4,7 grame de proteine ??per uncie. Acestea contin toti opt aminoacizii esentiali, o raritate pentru o hrana fara carne si sunt mult mai bogate in proteine ??decat multe alte plante.

Inca nu se compara cu proteinele pe baza de animale, dar, in special, avand in vedere celelalte proprietati benefice ale semintelor de chia, merita consumate in mod regulat.

  1. Au in compozitie si alti nutrienti

Nu lasati dimensiunile lor mici sa te pacaleasca … semintele de chia sunt o sursa importanta de multi nutrienti!

Exista mai multe beneficii decat acestea pe care le vom discuta cu siguranta intr-un articol viitor. Semintele de chia sunt benefice pentru organism si de aceea va recomandam sa le consumati cu incredere. Persoanele care consuma seminte de chia vor putea slabi mai repede ceea ce reprezinta un alt avantaj al acestor seminte.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *