De ce este bine sa apelam la inchirieri de imprimante?

De ce este bine sa apelam la inchirieri de imprimante?

Intr-o era a tehnologiei, toata lumea vrea sa aiba date stocate intr-un loc in care sa nu dispara niciodata. Ba mai mult, imprimantele sunt folositoare si pentru afacerile mici, unde este nevoie de un astfel de dispozitiv.

Imprimantele fac parte din categoria “must-have” al afacerilor, dar si pentru uz personal. Aceste dispozitive pot transfera date fizice in date virtuale si vice versa. Printarea este una dintre cele mai folosite metode de catre societati sau birouri pentru a inmana acte, desi acest lucru se poate face si on-line.

Imprimantele nu sunt folositoare doar pentru printarea actelor, ci si pentru personalizarea cadourilor, cum ar fi cele din materiale textile. Aceste multifunctionale se foloses constant si de obicei sunt utilizate de birouri si societati a caror activitate este constanta si nu pentru uz personal.

Atunci cand vine vorba de inchirierea imprimantelor, gasim o multime de firme care sa se ocupe cu astfel de servicii. De la consumabilele imprimantei, pana la service-ul echipamentelor, firmele respective se ocupa cu tot ce este necesar. Pentru ca totul sa fie mai usor, responsabilii cu imprimantele asigura piesele de schimb, instalarea acestora, dar si intrerinerea.

Tot ce trebuie sa faca cei care utilizeaza imprimanta, este doar sa inlocuiasca hartia si sa printeze. Desigur, sunt si firme care doar inchireaza echipamentele, restul depinzand de cei care le folosesc. Acest lucru depinde de pretul pe care societatile doresc sa il aloce pentru inchirieri imprimante.

Cum se inchiriaza o imprimanta si ce trebuie sa avem in vedere:

  • In primul rand, personalul care se ocupa cu printarea trebuie sa faca o analiza amanuntita a necesarului lunar, iar mai apoi sa aleaga sistemul de imprimanta potrivit nevoilor societatii sau a biroului. Cantitatea lunara de printare este necesara pentru a stabili si bugetul alocat pentru inchirierea imprimantei.
  • Al doilea pas este instalarea imprimantei la sediul unde se va folosi aceasta. Acest proces nu se poate face inainte de a stabili necesarul lunar de printare.
  • Urmatorul punct in inchirierea unei imprimante este mentenanta sa. Mentenanta imprimantei se face pe toata durata in care aceasta este inchiriata. Se alimenteaza in permanenta cu consumabile si toner, iar hartia tine de personalul care o utilizeaza sau puteti opta pentru alimentarea cu hartie a celor care o inchiriaza. Atunci cand piesele de schimb trebuie inlocuite, tot personalul care o inchiriaza se ocupa de acest lucru.
  • In ceea ce priveste defectiunile aparute pe parcurs, acestia vor remedia problemele.
  • Revizii periodice. Acestea se fac in functie de volumul de printare, poate fi lunar sau se stabileste o data impreuna cu cei care o utilizeaza.

Inchirierea imprimantelor este foarte utila datorita faptului ca mentenanta este asigurata de cei care o pun spre inchiriere, instalarea la fel, de asemenea si remedierea problemelor aparute pe parcurs.

In cazul unui volum mare de printare, puteti beneficia si de promotii. Costul inchirierii unor astfel de servicii nu este unul extrem de mare, asadar este solutia utila pentru orice societate sau birou care are un necesar lunar de printare.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *