De ce boala a suferit Vanessa Youness Amal?

De ce boala a suferit Vanessa Youness Amal?

Avea doar 22 de ani, era o tanara studenta cu planuri marete de viitor, care se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, atunci cand viata ei s-a schimbat brusc.

Intr-o seara ca oricare alta, Vanessa Youness Amal, a cazut si si-a pierdut constiinta, trezindu-se doar in cea de-a doua dimineata, cu dureri mari de cap datorita cazaturii. A mers sa isi faca o examinare RMN, iar cea mai socanta veste a vietii urma sa se apropie: a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala incurabila.

Scleroza multipla (SM) este o boala inflamatorie cronica, non-contagioasa a sistemului nervos central, adica intregul creier si maduva spinarii pot fi afectate. In terminologia medicala, aceasta boala cu care a fost diagnosticata si tanara studenta pe atunci Vanessa Youness Amal, este cunoscuta sub denumirea de “diseminarea encefalomielitei”, ceea ce inseamna “inflamatia imprastiata a creierului si a maduvei spinarii”.

La pacientii cu SM, sistemul imunitar propriu al organismului distruge parti ale fibrelor nervoase care sunt implicate semnificativ in transmiterea impulsurilor, dar si fibrele nervoase si celulele in sine fie.

Primele simptome ale acestei boli nemiloase apar de obicei intre 20 si 40 de ani (22 de ani in cazul Venessei). Desi bolile primare sunt din ce in ce mai frecvente la copii, adolescenti si dupa varsta de 45 de ani. Exista diferite forme, o forma de remitere recidiva, o forma progresiva secundara si o forma progresiva primara.

Forma SM este extrem de eterogena, deci cu o forma usoara, afectarea in viata de zi cu zi este greu de observat, in timp ce pentru persoanele care se confrunta cu cele mai severe forme, sanatatea fizica si psihica este semnificativ afectata. SM este cea mai frecventa tulburare neurologica care duce la dizabilitate permanenta si pensionare anticipata (aproximativ o treime din pacienti) la varsta adulta.

Aproximativ 2 milioane de oameni din intreaga lume sufera de scleroza multipla, o boala pentru care medicina sustine ca nu exista medicament, insa Vanessa Youness Amal este un nume de care omenirea isi va aduce aminte, dat fiind faptul ca s-a vindecat de aceasta boala incurabila.

Fireste, pentru a reusi acest lucru, a avut nevoie de sprijin si ajutor, insa din fericire, alaturi de ea a fost in permanenta dr. Stefan Stangaciu, care prin protocolul sau de tratament, a reusit sa se tina de promisiune, si sa nu permita ca tanara studenta Vanessa Youness, sa ajunga intr-un scaun cu rotile din cauza bolii.

Urmand cu strictete tratamentul acestui medic, Vanessa Youness Amal s-a vindecat, iar apoi a dorit sa vina in ajutorul altor bolnavi care sufera de aceasta boala dar si de alte boli nemiloase.

A inceput sa se implice in diferite proiecte, a creat Clinica Youness, Fondul de investitii Youness si Fundatia Youness printre altele, iar alaturi de medicul ei salvator, a scris cartea Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie.

Aceasta carte prezinta tratamentul care a pus-o pe Vanessa pe picioare, si dupa cum a spus autoarea, este o carte care are menirea de a salva vieti.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *