De ce ar trebui ca meditatia mindfulness sa faca parte din viata ta?

De ce ar trebui ca meditatia mindfulness sa faca parte din viata ta?
strategie de optimizare seo

Viata complicata si stresanta pe care o traim toti ne indeamna sa gasim diverse variante prin care sa ne gasim linistea, relaxarea si fericirea, de aceea una dintre acele posibilitati simple pe care le putem alege este meditatia mindfulness.

De fapt, mindfulness semnifica constientizarea in fiecare moment a ceea ce traim, posibilitatea de a intelege orice ni se intampla fara a judeca sau a gasi o parte negativa. Inseamna, pe scurt, a trai prezentul fara grija viitorului sau regretele privind lucrurile pe care nu le-am facut pana atunci.

Ce este meditatia mindfulness?

Mindfulness este acea stare cu ajutorul careia ajungi sa traiesti prezentul fara regrete, in mod constient, iar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul meditatiei.

Meditatia este posibilitatea de a gestiona tot ceea ce simti si gandestu, fiind una dintre metodele cele mai recomandate de specialisti, iar aceasta poate fi realizata in propria casa, in natura sau in orice spatiu unde te regasesti si nu esti deranjat de nimeni pentru o anumita perioada de timp.

Meditatia mindfulness este acea practica cu ajutorul careia putem atinge acea stare de relaxare, care ne aduce cel mai aproape de noi insine si ne ajuta sa analizam tot ceea ce se intampla in interiorul nou. De asemenea, ne ajuta sa acceptam tot ceea ce ni se intampla si sa gestionam emotiile si gandurile intr-o stare pozitiva.

Cum putem face meditatia mindfulness?

Pentru a putea practica meditatia mindfulness este nevoie sa ne gasim motivatia necesara pentru a dori sa facem o schimbare in viata noastra, sa gasim timpul necesar zilnic pentru a medita si sa avem rabdare pentru a vedea rezultatele.

Se poate insa, pentru inceput, sa facem lucruri care pot parea simple, chiar banale, precum plimbari si exercitii de respiratie in natura, mersul in picioarele goale, admirarea unui peisaj ori a cerului in timpul unei nopti senine sau chiar mentinerea unei stari de constienta seara la culcare, inainte de somn. Acestea pot fi cele mai eficiente moduri prin care putem sa iesim din starea de agitatie zilnica, prin care putem reusi sa indepartam incet gandurile si haosul din propria minte.

Cu trecerea timpului, putem observa ca toate aceste lucruri simple ne vor aduce in prezent, ca vom deveni mult mai constienti de tot ceea ce se intampla in jurul nostru si vom ajunge mult mai usor la acea stare de bine atat de necesara.

Ce beneficii aduce meditatia mindfulness in viata noastra?

Meditatia mindfulness aduce foarte multe beneficii in viata noastra, insa trebuie constientizat foarte bine faptul ca efectele acesteia vor aparea dupa o perioada mai mare de timp si va depinde in mare parte de timpul pe care il alocam zilnic meditatiei.

Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce meditatia mindfulness oamenilor care o practica, se numara:

  • Eliminarea efectelor pe care anxietatea, stresul sau depresia le aduce in viata noastra
  • Tratarea anumitor boli de inima
  • Ajuta la reducerea tensiunii arteriale
  • Imbunatateste somnul
  • Creste productivitatea in cazul in care este practicata in timpul pauzei de la munca
  • Cresterea sentimentului de siguranta si incredere in propria persoana.

Asadar, daca simti ca nu iti mai gasesti drumul in viata, daca iti doresti sa gasesti linistea si increderea in tine, daca vrei sa ajungi sa te cunosti in totalitate, atunci ar trebui sa iei in calcul meditatia mindfulness.

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *