Cumperi sau iei in leasing o noua masina?

Cumperi sau iei in leasing o noua masina?

Alegerea unei masini noi inseamna sa iei o multime de decizii. In plus, pentru a determina ce modalitate de a o achizitiona este potrivita pentru tine, va trebui sa alegi intre a o cumpara sau a alege un leasing auto.

Desi nu exista neaparat o optiune mai buna in mod obiectiv, probabil ca o varianta functioneaza mai bine pentru tine decat pentru ceilalti. Cea mai buna modalitate de a decide intre cumparare si leasing este cercetarea. De aceea, mai jos sunt enumerate cateva avantaje pentru ambele optiuni. Continua sa citesti pentru a afla mai multe.

De ce sa iei un automobil in leasing?

Libertatea de alegere

Libertatea si flexibilitatea sunt cele mai importante avantaje ale leasing-ului unui vehicul. Cand vei lua o masina in leasing, ai optiunea de a conduce un vehicul nou la fiecare cativa aniĀ  si vei putea amana decizia de a o cumpara, fara a duce grija vanzarii sau comercializarii vehiculului la finalul contractului.

Flexibilitatea

Termenii de leasing sunt cel mai adesea intre 24 ?i 60 de luni. Cu termeni mai scurti, poti efectua plati mai mici. De asemenea, poti sa iti alegi kilometrajul. In mod normal sunt in numar de 12 000 sau 15 000 de kilometrii pe an, dar daca ai nevoie de o limita de kilometraj mai mare, ti se ofera posibilitatea de a achizitiona mai multi kilometri la semnarea contractului.

Plati mai mici

Deoarece achizitionezi doar dreptul de a conduce un vehicul pentru o anumita perioada de timp, responsabilitatea ta financiara si platile lunare pot fi reduse semnificativ. De asemenea, daca nu esti pregatit sa platesti o suma considerabila in avans, atunci leasing-ul ar putea fi mai bun pentru tine, deoarece exista optiuni de leasing care au nevoie de zero avans.

Conduci in siguranta

Deoarece majoritatea contractelor de inchiriere dureaza doar doi sau trei ani, vehiculul tau este, in general, acoperit cu garantie de protectie pe toata perioada contractuala.

Confort convenabil

Cand se incheie leasing-ul, pur si simplu returnezi companiei de leasing vehiculul. Vei plati apoi orice taxe ramase pe care le-ai achizitionat pentru depasirea kilometrajului, uzura si taxele necesare sau il poti cumpara la un pret prestabilit. Nu este nevoie sa il vinzi sau sa il comercializezi decat daca iti va fi de folos.

strategie de optimizare seo

De ce sa cumperi un vehicul?

Proprietate

Proprietatea este beneficiul principal al cumpararii unui vehicul, in locul inchirierii acestuia. Daca esti in cautarea unui vehiculul pentru o perioada mai lunga de timp, atunci cumpararea este cea mai buna optiune pentru tine. In plus, alegerea de a cumpara mai degraba decat de inchiriere iti ofera optiunea de a personaliza vehiculul pentru a se potrivi stilului tau de viata.

Nu exista limita pentru kilometrii

Atunci cand iti cumperi vehiculul, esti responsabil pentru kilometrii pe care ii parcurgi si nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu restrictiile privind kilometrajul. Leasing-ul presupune calcularea in avans a numarului de kilometri pe care ii veti parcurge in fiecare an. Proprietatea asupra masinii iti ofera libertatea de a conduce cat mai mult si in masura in care doresti, fara a trebui sa platesti taxe pentru asta.

 

Flexibilitatea platilor

Daca te decizi sa cumperi vehiculul, il poti finanta sau il poti cumpara cu numerar. Daca cumperi cu numerar, atunci vei deveni proprietarul vehiculului. Ca rezultat, nu va trebui sa iti faci griji cu privire la platile lunare. Daca alegi sa finantezi, ai ales un imprumut pe o perioada mai mare de timp, pentru a-ti putea achizitiona masina.

Adevarata Libertate

Cand termini cu plata ratelor lunare, in mod obisnuit in patru pana la sase ani, vei ajunge sa detii vehiculul. Poti sa conduci cat timp doresti, fara sa platesti mai mult, sa-l vinzi ori sa-l comercializezi in orice moment. Odata ce detii vehiculul, nu mai trebuie sa efectuezi plati lunare, ceea ce inseamna ca ai putea indrepta acele sume de bani catre fondul de economii.

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *