Cum se alege cea mai buna cafea?

Cum se alege cea mai buna cafea?

A alege boabe de cafea sau cafea macinata pentru espressor, cu siguranta poate fi o provocare pentru multi consumatori de cafea. Exista numeroase branduri pe piata astazi si la fel de multe variabile pentru a face alegerea corecta. Tocmai de aceea, ar fi ideal sa tineti cont de urmatoarele sfaturi, pentru a alege cea mai buna cafea pentru dvs. Asadar, iata cateva sfaturi despre cum sa alegeti cele mai bune boabe de cafea:

Aflati preferinta dvs.

Exista doua categorii largi de boabe de cafea comercializate astazi pe piata, Robusta si Arabica. Stiind ce va place va va ajuta sa alegeti ceea ce doriti. Tipul de cafea de tip Arabica creste in zone cu altitudine mare. Este cunoscuta pentru gustul usor acid si neted. Pe de alta parte, Robusta creste in zone de altitudine mai joasa si are un gust puternic si amar.

Cu toate ca Arabica este considerata a fi de grad mai inalt, aceasta depinde in mare masura de procesul de crestere si de tratamentul pe care il primeste in timpul calatoriei sale la cafetiera. Toate acestea nu garanteaza ca produsul final este de cea mai buna calitate. Deci, daca nu vreti sa deveniti un expert, renuntati la ingrijorarea cu privire la tipul de cafea si concentrati-va asupra gasirii cofrajului sau a marcii care face cafeaua capabila sa satisfaca nevoile dvs.

Alegeti boabele de cafea pe baza gustului preferat

Unii iubitori de cafea doresc ca prima lor ceasca sa aiba un gust delicios. Daca preferati cafeaua care are un gust neted, care are diferite niveluri de aciditate, atunci doriti sa va indreptati atentia spre boabe de cafea uscate si de culoare deschisa.

Aceste boabe de cafea sunt prajite pentru o perioada mai scurta, iar cafeaua care se prepara din ele nu tinde sa aiba un gust amar. Daca preferati sa luati cafea care are un gust puternic, atunci doriti sa cumparati boabe de cafea care au fost prajite pentru o perioada mai lunga de timp. Aceste boabe tind sa fie stralucitoare, cu un aspect intunecat. Cand se prepara, ele produc un gust indraznet si amar.

Determinati cat de multa cafeina doriti in cafea

strategie de optimizare seo

Contrar a ceea ce majoritatea oamenilor cred, boabele de cafea prajite puternic contin niveluri mai scazute de cofeina decat cele ale caror prajire este usoara sau medie. Boabele de cafea care sunt doar usor prajite au cel mai inalt nivel de cofeina din toate cele trei. Boabele de cafea folosite pentru prepararea Espresso se afla in taramul mediu prajire. Daca doriti sa valorificati aportul de cafeina, este mai bine sa optati pentru boabe de cafea care au prajirea usoara sau medie.

Cumparati cafeaua de la un producator renumit

Cumparati boabele de cafea de la un prajitor respectat pentru o coacere consistenta a cafelei, pentru ca astfel cresc sansele de a obtine cafea de inalta calitate. Desi uneori este posibil sa nu obtineti cafea care produce gustul exact pe care il doriti, este foarte probabil sa obtineti cafea care nu prezinta vreo greseala si acesta este cel mai simplu mod de a va asigura ca aveti o ceasca decenta de cafea cu fiecare preparare.

Verificati intotdeauna data prajirii boabelor

Inainte de a va cumpara cafeaua, este foarte important sa aflati cand au fost prajite boabele de cafea. Ideal ar fi sa alegeti un pachet de cafea, al carui continut a fost cat mai recent prajit.

Evitati boabele de cafea care sunt etichetate ca cafea 100%

Boabele de cafea etichetate cu 100% Arabica sau 100% cafea sunt comune. Acest lucru nu este in mare parte adevarat in ciuda faptului ca cele mai bune boabe de cafea provin de la aceasta planta. De obicei, producatorii care comercializeaza cafea de cea mai slaba calitate folosesc astfel de termeni, pentru a atrage clientii.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *