Cum sa te feresti de casele de amanet neserioase?

Cum sa te feresti de casele de amanet neserioase?

Oameni neseriosi exista peste tot in jurul nostru, iar pentru a nu fi victimele unei inselaciuni, este bine sa avem grija cand ne alegem magazinele de la care ne cumparam produsele sau chiar si atunci cand dorim sa amanetam un obiect de valoare.

Desi toate casele de amanet functioneaza pe acelasi principiu, care exista de secole (acordarea unui imprumut de bani in schimbul perceperii unui comision, iar valoarea imprumutului reprezinta suma la care este evaluat un obiect de valoare oferit de client drept garantie), nu au toate aceleasi conditii de amanetare. Astfel, exista case de amanet care ofera conditii avantajoase si percep comisioane decente, in timp ce de altele este mai bine sa te feresti.

Pentru a te feri de casele de amanet neserioase, intereseaza-te de la inceput despre conditiile contractului de amanet. Acesta ar trebui sa includa informatii despre comisionul perceput pe zi, durata minima si maxima de incheiere, cat si existenta posibilitatii de a plati inainte de data scadenta si recalcularea comisionului in functie de prima zi a contractului pana cand doriti sa achitati comisionul si sa va recuperati bunul amanetat.

Unele case de amanet serioase permit clientilor cateva zile de achitare a imprumutului dupa data scadenta, fara sa fie penalizati. Astfel, puteti avea cinci zile la dispozitie de la incheierea datei scadente in care veti putea plati imprumutul, fara sa suportati o penalizare. Extrem de importanta este perioada de gratie, in care obiectele amanetate nu sunt vandute, chiar daca a expirat scadenta. Nu va doriti sa pierdeti bijuteriile la care tineti foarte mult din cauza ca nu ati putut plati imediat imprumutul!

Cu siguranta iti doresti recuperarea obiectelor amanetate, motiv pentru care este important sa alegi o casa de amanet care sa iti ofere conditii avantajoase, incat sa nu pierzi bunurile tale de valoare.

strategie de optimizare seo

O casa de amanet serioasa iti va comunica de la inceput atat comisionul pe care il percepe in fiecare zi a imprumutului, dar si pretul exact oferit pe gram in cazul bijuteriilor din aur. Toate conditiile de amanetare trebuie sa iti fie explicate clar de la inceput, pentru a sti exact la ce sa te astepti pe durata contractului.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult sa se faca o evaluare corecta a obiectelor tale. In cazul in care cauti un amanet telefoane Bucuresti si ai un dispozitiv mobil nou pe care doresti sa il amanetezi, nu te poti astepta sa iti fie evaluat la pretul pietei. Acest lucru nu te va afecta, insa, daca iti vei putea achita imprumutul obtinut, pentru a-l recupera.

Inainte de a semna orice contract, afla daca casa de amanet iti poate pastra obiectul amanetat in siguranta. Atunci cand il vei ridica de la amanet, obiectul amanetat trebuie sa arate foarte bine, exact asa cum era inainte de a fi oferit drept garantie pentru imprumutul obtinut. Orice semn de uzura si defect care nu exista inainte de amanetare inseamna ca nu ai apelat la serviciile celei mai serioase case de amanet, care sa se remarce prin profesionalism si respectarea clientilor.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *