Cum functioneaza compresoarele de aer?

Cum functioneaza compresoarele de aer?

Cel mai probabil exista o multime de persoane care cred despre compresoare ca sunt o inventie recenta, insa trebuie precizat ca aceste echipamente exista si sunt folosite de mai bine de 100 de ani.

In momentul in care este nevoie ca o unealta sa fie folosita prin presiunea aerului, cu siguranta este nevoie ca aceasta sa fie actionata de catre un compresor.

In ceea ce priveste compresoarele, trebuie precizat ca acestea au evoluat foarte mult odata cu trecerea timpului, insa principiul de functionare este acelasi, si anume cresterea presiunii unui gaz (aer in cele mai multe situatii), si diminuarea progresiva a volumului.

Mai exact, volumul aerul intra cu presiunea atmosferica (presiunea initiala) in compresor si este scos la o presiune superioara de refulare. Ei bine, raportul dintre presiunea finala si presiunea initiala a gazului comprimat trebuie sa fie mai mic de 3.

Atunci cand discutam despre compresoare de aer trebuie precizat faptul ca acestea pot sa fie intalnite si in diferite industrii, dar si in gospodarii. De exemplu, se pot intalni compresoare aer pe santiere, acolo unde mesterii le pot folosi in diferite activitati.

Deasemenea, compresoarele de aer pot sa fie intalnite la vulcanizari, acolo unde angajatii vulcanizarilor umfla anvelopele. Aceste echipamente pot deasemenea sa fie intalnite chiar si in benzinarii. Cele mai multe benzinarii dispun de compresoare pe care le pun la dispozitia clientilor pentru ca acestia sa isi umfle rotile.

Compresoarele nu sunt folosite insa doar in astfel de situatii, pentru ca ele se pot folosi mai nou si in uzul casnic. De exemplu, acesta poate fi utilizat pentru usurarea muncii de intretinere a gospodariei.

Pentru cei care sunt pasionati de munca in gospodarie si de utilizarea echipamentelor si a uneltelor, compresoarele pot fi utilizate in foarte multe activitati.

Acasa in gospodarie, poti sa folosesti compresorul chiar si pentru a curata cu aer crapaturile si spatiile inguste de la alte unelte, sau poti sa folosesti echipamentul si pentru cucatarea anumitor suprafete.

Poti sa folosesti de exemplu compresorul de aer acasa si pentru zugravirea unor fatade sau pentru diferite alte activitati.

Daca de exemplu iti desfasori acasa activitatea si ai un atelier sau un service, poti sa folosesti compresorul pentru a-ti desfasura activitatea in cel mai simplu mod.

Asadar dupa cum se poate observa, un compresor poate sa fie extrem de important atat pe santier sau in diferite industrii cat si acasa in gospodarie. Compresoarele au si avantajul de a nu se supraincalzi dupa o perioada intensa de utilizare, la fel ca si sculele actionate cu energie electrica.

Ei bine, daca iti doresti pentru acasa un asemenea echipament, poti sa te orientezi spre Stanley Compresor Air Kit, 8 Bar, 1.5 CP, un compresor care vine la un pret foarte atractiv si care dispune de specificatii tehnice foarte bune. Acesta dispune de o presiune de 8 bari, si de un debit aspirat de 180 L/min.

Deci, daca iti doresti un compresor de calitate superioara la un pret atractiv, Compresorul Air Kit 8 Bar, 1.5 CP reprezinta solutia ideala pentru tine.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *