Cum folosesti in siguranta centrala termica pe lemne?

Cum folosesti in siguranta centrala termica pe lemne?Daca esti utilizatorul unei centrale termice pe lemne si iti doresti sa eviti atat defectarea ei, sa sporesti eficienta in utilizare si sa ii prelungesti durata de viata atunci trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri.

In momentul in care pregatesti camera in care vei instala centrala termica, aceasta trebuie sa corespunda tuturor normelor in vigoare.

Materialele din care se va construi incaperea de depozitare a centralei trebuie sa fie neinflamabile, camera sa detina geam suficient de mare pentru a se permite o aerisire eficienta, usa camerei sa fie metalica si sa se deschida spre exterior. [adsenseyu1]

Volumul camerei in care se va depozita centrala trebuie sa fie de minim 20 metri cubi iar suprafata sa fie suficient de incapatoare atat pentru centrala termica cat si pentru echipamentele necesare unei bune functionari. Specialistii ne recomanda ca amplasarea camerei sa se faca in exteriorul sau chiar in vecinatatea locuintei.

Daca ne indreptam atentia catre alt punct de siguranta al centralei pe lemne acesta este cosul de fum. Dimensiunea lui trebuie stabilita conform caracteristicilor centralei termice iar stabilirea acestui lucru se va face dupa consultarea cu furnizorul centralei . Din punct de vedere al diametrului, cosul de fum trebuie sa corespunda centralei astfel incat tirajul acesteia sa nu fie supradimensionat ci sa fie la valori normale pentru a se evita pierderile de caldura.

Amplasarea cosului de fum se va face corect astfel incat acesta sa depaseasca cu un metru coama casei, iar curatarea acestuia se va face cat mai des de catre personalul calificat.

Echipamentele de siguranta ale centralei pe lemne sunt: supapele de siguranta, vasul de expansiune, pompa de recirculare, serpentina de racire, ventilul de descarcare la supratemperatura si pompa de circulatie.

Aceste echipamente de siguranta trebuie verificate periodic de catre  echipa de specialisti pentru a se asigura functionarea lor in parametri normali. De asemenea, specialistii iti recomanda si montarea unor elemente de siguranta la instalatia electrica, respectiv, o protectie impotriva penelelor de curent.

Curatarea  si intretinerea centralei pe lemne se va face periodic de catre personalul specializat si tocmai de aceea este indicat sa inchei un contract de service cu firmele de profil. Revizia este indicata de cel putin doua ori pe an, inainte de venirea iernii si la sfarsitul anotimpului rece.

Specialistii recomanda, de asemenea,  utilizatorilor sa achizitioneze atat un detector de monoxid de carbon care te poate avertiza sonor in cazul unei defectiuni dar si un stingator de incendii.

[adsenseyu1]

Proprietarii ar trebui sa evite depozitarea stocului de lemne in apropierea centralei pentru a evita producerea unui incendiu.

Ar trebui sa stii ca potrivit normelor in vigoare, este interzisa montarea unei centrale pe lemne in apartamentele situate in blocuri.

Tot in ceea ce priveste intretinerea centralei si curatarea ei, aceasta se va face mai des, respectiv la 2- 3 zile daca utilizatorul va folosi drept combustibil lemnul verde. Si cosul de fum va fi curatat mai des in cazul folosirii acestui tip de lemn, respectiv la 1-2 saptamini.

In cazul in care doresti sa te consulti cu o echipa de specialisti care sa iti furnizeze atat o centrala termica in standarde europene cat si montarea ei in conditii de siguranta te invit pe http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale .

Alte stiri actuale :

1. Adevarul despre facturile la caldura
2. AVERTISMENT SOCANT. Ce risc? cei care nu îsi încalzesc apartamentele
3. Cum ne alegem sistemul de incalzire?
4. Cât trebuie sa platesti pentru a scapa de cheltuielile cu întretinerea? 400 de euro
5. Cum stii ca trebuie sa-ti izolezi termic casa?
6. ISU DOLJ:MASURI DE APARARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR PE TIMPUL SEZONULUI RECE

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *