Cum este mai bine sa facem o reparatie simpla?

Cum este mai bine sa facem o reparatie simpla?


Uneori ne intrebam cand avem o mica defectiune la un smartphone, ce este mai bine sa facem? Sa urmam indicatiile dintr-un tutorial prezentat pe Internet, sau sa apelam la un service autorizat?

Depinde de la caz la caz, de la defectiune la defectiune si de la client la client. Pentru ca daca avem o mica defectiune, este posibil sa o putem repara acasa. Sau daca este un client destul de priceput la reparatii de acest gen, atunci poate singur sa efectueze o reparatie sub indrumarea unui tutorial specializat.

Dar daca este o defectiune pretentioasa, iar clientul nu se pricepe la astfel de servicii, in mod sigur nu se mai gandi si va apela la firme de service. Aceleasi situatii se aplica si in cazul utilizatorilor de telefoane Sony, care pot efectua reparatii Sony sau pot remedia singuri, in cazurile mai simple.

Intr-un tutorial, vi se vor explica pasii de urmat, veti avea imaginea video foarte clara, dar de reusita depinde daca aveti toate materialele necesare, si daca veti executa cu strictete pasii respectivi. Apoi nimeni nu garanteaza despre cel care a scris acel tutorial ca a prezentat cea mai buna solutie.

Doar daca v-ati consultat cu altcineva care a reusit, puteti deveni mai siguri ca este o metoda potrivita de reparatie. Aceste tutoriale sunt mai bune de urmat pentru a instala anumite aplicatii sau jocuri, pentru decodare si deblocare, sau pentru optimizarea sistemelor de operare si realizarea unor configuratii pentru Internet.

Dar pentru defectiuni ale display-urilor, touchscreen-urilor, camerelor foto, placilor, acumulatorilor, componentelor hardware, lucrurile se complica.

Este destul de greu de crezut ca un tutorial va poate ghida sa reparati in maxima siguranta un touchscreen, care necesita o laminare, o camera foto care are nevoie de multa finete, ca sa nu mai vorbim despre componentele hardware, la care daca ati gresit, puteti strica telefonul. Aceste defectiuni au nevoie de specialisti in reparatii GSM, categoric.

strategie de optimizare seo

Desigur, avantajele unei reparatii simple constau in a reusi fara nicio cheltuiala, daca procedati la o reparatie asigurata de un service, si produsul este inca in garantie, atunci puteti beneficia in conditiile contractuale la reparatii gratuite, daca nu mai este in garantie, conform preturilor din service, dar veti avea produsul reparat de profesionisti.

Recomandarea pentru reparatii profesioniste este cea mai indicata, pentru ca in service-uri autorizate se poate da si o post-garantie, pentru orice defectiune care apare dupa ce a fost executata reparatia.

Pentru o reparatie simpla facuta acasa, veti pierde garantia telefonului, daca mai era in garantie, sau daca nu mai era in garantie, daca ati desfacut telefonul si nu ati reusit sa il mai reparati, veti merge in service, unde vi se va solicita sa precizati exact ce ati facut la telefon, si posibil o taxa in plus pentru ca ati dezasamblat incorect telefonul. Din punctul de vedere al service-urilor GSM, nu este indicat sa umblati singuri la smartphone niciodata.

In concluzie, nu se recomanda reparatia executata dupa un tutorial, dar cine incearca acest lucru poarta intreaga raspundere pentru orice actiune pe care o executa, pornind de la premiza ca o reparatie simpla poate reusi.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *