Cum aleg o masina de rindeluit?

Cum aleg o masina de rindeluit?

O masian de rindeluit este special fabricata pentru a fi utilizata cu scopul de a prelucra bucatile din lemn. O masina de rindeluit si degrosat (Abricht) HMS850 Scheppach SCH590220590 de exemplu, poate fi utilizata cu scopul de a subtia la diverse unghiuri si pozitii sau pentru a indrepta bucatile de lemn.

Exista cateva caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand ai nevoie de o asemenea unealta, (caracteristici care cel mai probabil te vor determina sa optezi pentru masina de rindeluit si degrosat amintita in randurile de mai sus).

Pentru a alege cea mai buna masina de rindeluit asadar, tine cont in primul rad de nevoile proprii. Este important sa stii daca urmeaza sa folosesti unealta in fie care zi, sau ocazional. Este de-asemenea important sa stii daca ai nevoie sa folosesti unealta in regim full time, sau una – doua ore odata la un anumit interval de timp.

Categorie

In functie de cat de mult ai nevoie sa utilizezi o asemenea unealta, iti poti indrepta atentia spre o masina de rindeluit si degrosat hobby (pentru utilizare ocazionala, pentru pasionatii de prelucrare a lemnului).

Poti opta pentru o masina de rindeluit si degrosat semiprofesionala, care are capacitate medie, si care este potrivita pentru ateliere. Daca insa ai nevoie de o asemenea unealta pe care sa o folosesti frecvent, si care trebuie sa aiba motor puternic, atunci in mod evident cea mai potrivita alegere, este reprezentata de o masina de rindeluit si degrosat (Abricht) HMS850 Scheppach SCH590220590.

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste categoriile, amintim faptul ca astfel de unelte sunt special fabricate si pentru a fi folosite in scopuri industriale.

Voltaj/putere

Atunci cand vine vorba despre scule si unelte electrice, un lucru este clar: puterea are o importanta deosebita. De exemplu, in ceea ce priveste masinile de rindeluit si degrosat, cele care se afla in gama de produse hobby, au puterea cuprinsa intre cateva sute de Wati, si 1.5 KW (kilowati).

Pentru masinile profesionale si cele industriale insa, nu conteaza doar numarul de watti, ci si voltajul. Aici amintim uneltele de capacitate mare care au tensiunea undeva intre 380 si 400 de Volti.

Dimensiuni rindeluire

Dimensiunile maxime ale bucatilor de lemn care pot fi prelucrate la masina difera de la aparat la aparat, iar in ceea ce priveste masina de rindeluit si degrosat (Abricht) HMS850 Scheppach SCH590220590, facem precizarea ca latimea de rindeluire a acesteia este de 355 mm, in timp ce adancimea de rindeluire este de 2mm.

Turatie maxima

In ceea ce priveste aceasta caracteristica, mentionam faptul ca unealta despre care am discutat in acest articol, are un numar de 8000 de rotatii pe minut (rpm).

Dimensiuni

Atunci cand ai de gand sa iti alegi o astfel de unealta, cu siguranta nu strica sa tii cont si de dimensiunile acesteia, mai ales daca urmeaza sa o pastrezi si sa o utilizezi intr-un atelier.

De exemplu, masina de rindeluit si degrosat (Abricht) HMS850 Scheppach SCH590220590 are o greutate de 30 de kilograme, si urmatoarele dimensiuni: 780 X 420 X 450 mm.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face o alegere optima. Referitor strict la modelul amintit anterior, mentionam faptul ca are o grosime a mesei de lucru de 250 X 204 mm; are de-asemenea o putere de 1250 W, iar alimentarea se face manual, pe masa superioara, si automat pe masa inferioara.

Daca ai de gand sa alegi o masina de rindeluit de cea mai buna calitate, pe care sa te poti baza ca face fata cerintelor tale, tocmai ai gasit masina potritivat (masina de rindeluit si degrosat (Abricht) HMS850 Scheppach SCH590220590).

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *