Cum aleg numele site-ului meu?

strategie de optimizare seo

Cum aleg numele site-ului meu?Din moment ce ti-ai deschis un magazin online sau un site de prezentare sau personal, trebuie sa stii faptul ca promovarea e foarte importanta si ea poate fi facuta printr-o multime de metode de promovare online.

Bineinteles, pentru aceasta ai nevoie sa platesti un anumit pret promovare site care difera in functie de fiecare firma in parte. Daca vrei sa vezi chiar acum un pret promovare site, intra pe www.itexclusiv.ro.

Asa cum in mod evident ai observat, fiecare site in parte are o anumita adresa. Aceasta difera de fiecare data, in sensul ca nu exista un site care sa aiba o adresa identica cu altul.

Numele site-ului trebuie ales cu grija. Ce e important intr-o astfel de alegere?

[adsenseyu1]

•    Conteaza mult ca numele site-ului sa fie unul cat mai scurt, insa aceste denumiri si costa mai mult.
•    De asemenea, e important ca numele site-ului sa sune atractiv pentru vizitatori.
    Denumirea site-ului trebuie sa fie cat mai usor de pronuntat.
    Este important ca numele site-ului sa se scrie cu usurinta.
    Recomandat este ca denumirea site-ului sa nu aiba in compozitie cifre sau cratime.

Unii respecta aceste reguli, altii nu. Oamenii aleg in functie de o multime de criterii. Iata cateva:

•    Propriul nume
Unii isi aleg o denumire de site in functie de numele pe care il poarta. Acest lucru este intalnit mai ales la persoanele publice care isi fac un site pentru fani.

•    Domeniul de activitate
Deseori sunt alese pentru site-uri denumiri care au legatura cu domeniul de activitate al firmei respective. Este si normal. De exemplu, daca vinzi imbracaminte, alegi o denumire ce sa contina cuvintele: „haine”, „imbracaminte”, „fashion” etc.

•    Ceva reprezentativ pentru tine
Poti alege denumirea unui site in functie de anumite lucruri reprezentative pentru tine. Acum, depinde si de aceste cuvinte, pentru ca ele nu merg chiar la orice fel de site. Insa, daca tu crezi ca poti face legatura cu ceea ce contine site-ul tau, poti incerca.

•    Nume aleatoriu
Unii practica si nume aleatorii. Cum procedeaza? Aleg un nume aleatoriu, nume generat de un soft. Aceasta poate fi cea mai usoara metoda. Dar este ea si cea mai potrivita?

Trebuie sa crezi faptul ca denumirea site-ului tau este foarte importanta. Ea trebuie sa sune bine si usor, astfel incat vizitatorii site-ului sa fie atrasi si de nume. Nu e foarte usor, insa nu e nici imposibil.

Sa dai nume unui site nu e foarte greu, ci poate fi chiar placut. Trebuie sa alegi insa cu grija si sa reusesti ca in final sa ajungi la numele potrivit, care sa indeplineasca principalele crieteii, si anume cele amintite mai sus: sa fie scurt, usor de pronuntat, usor de scris si de memorat.

Poti cere ajutor si din partea celor in care ai incredere, daca vrei sa alegi ce e mai bine, deoarece te-ar putea ajuta cu o serie de idei utile. Cu siguranta pana la urma vei ajunge la combinatia perfecta astfel incat sa spui cu mandrie denumirea site-ului tau.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *