Ce sunt termostatele inteligente?

Ce sunt termostatele inteligente?
strategie de optimizare seo

Termostatele inteligente sunt cea mai recenta tendinta in incalzirea locuintelor. Un termostat inteligent va poate intrerupe sau opri incalzirea prin intermediul internetului, iar astfel puteti sa puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va activa incalzirea atunci cand va intoarceti de la munca, sau cand ati lipsit de acasa un weekend intreg, sau cand opriti in mod neasteptat caldura.

Multe dintre aceste sisteme de incalzire digitale programabile va arata cat de mult incalzire utilizati. Unele termostate inteligente monitorizeaza, de asemenea, modul de utilizare si va invata rutina zilnica.

Exista mai multe marci de termostate inteligente pe piata si fiecare functioneaza intr-un mod usor diferit, insa ideea din spatele termostatelor inteligente este ca pot face din caminul nostru un proces mai eficient.

Cum functioneaza termostatele inteligente?

Incalzirea reprezinta cea mai mare parte a majoritatii facturilor interne de energie – in special in lunile de iarna. Deoarece termostatele inteligente sunt conectate la internet prin Wi-Fi, puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va controla incalzirea chiar si atunci cand nu sunteti acasa sau daca nu va puteti deranja sa va ridicati de pe canapea pentru a activa termostatul jos.

Pe langa faptul ca puteti utiliza telefonul sau computerul pentru a va activa sau dezactiva incalzirea, puteti programa un termostat inteligent – la fel ca un termostat traditional. Cu exceptia cazului in care trebuie sa mergeti la termostatul propriu si sa aflati ce fac butoanele, puteti utiliza telefonul sau computerul pentru a-l programa.

Unele termostate inteligente se pot controla prin invatarea rutinei sau urmarirea dvs. prin intermediul GPS-ului, activand incalzirea dvs. atunci cand sunteti aproape de casa.

In functie de ce termostat inteligent cumparati, acestea vin cu o multime de caracteristici diferite. Unele sunt in masura sa va ofere o detaliere detaliata a energiei pe care o utilizati si sa stocati informatii pentru a va permite sa urmariti istoricul incalzirii. Unele termostate inteligente va pot controla chiar apa calda, cu conditia sa nu aveti un cazan combi.

Cum pot economisi termostatele inteligente?

Exista mai multe modalitati prin care termostatele inteligente va pot ajuta sa economisiti bani. Desi multi vin cu un pret mare pentru buzunarul unora, economiile potentiale pe care unii oameni le pot face pe facturile lor de incalzire inseamna ca poate fi o investitie utila pentru tine.

Iata cateva modalitati prin care termostatele inteligente va pot economisi bani:

puteti comuta incalzirea atunci cand va aflati in drum spre casa. Deci, nu pierdeti bani la incalzire daca sunteti blocat la locul de munca sau daca decideti sa iesiti sa luati cina in oras;

unele termostate inteligente invata rutina zilnica si se pornesc automat;

de asemenea, puteti sa opriti incalzirea chiar si cand va aflati la servici sau cand plecati oriunde altundeva de acasa;

exista chiar termostate inteligente care va permit sa controlati camerele individuale din locuinta dvs., astfel incat sa puteti incalzi numai camerele pe care le utilizati frecvent;

astfel incat sa nu terminati neintentionat incalzirea casei intr-o zi calda, unele termostate inteligente se pot ajusta in functie de vreme;

Ar trebui sa instalati un termostat inteligent?

Nu exista garantii ca un termostat inteligent va va economisi bani. Acest lucru depinde in mare masura daca profitati de toate functiile pe care le ofera. Si daca sunteti angajat sa utilizati termostatul inteligent pentru a reduce cantitatea de energie pe care o utilizati.

Costul initial al unui termostat inteligent este in general destul de mare. Daca intentionati sa ramaneti in casa doar un an sau doua, atunci este posibil sa nu aveti suficient timp pentru a recupera costul instalarii. Daca in schimb, cumparati un asemenea termostat pentru o locuinta noua, in care aveti de gand sa stati multi ani de zile, atunci cu siguranta ar trebui sa instalati un asemenea termostat.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *