Ce sunt centralele termice?

strategie de optimizare seo

centrala termica saunier duval isotwin condens f35In zilele noastre, fie ca locuim la casa sau la bloc, centralele termice au devenit mai mult decat o necesitate. Unele dintre cele mai bune centrale termice sunt asa-numitele centrale termice Saunier Duval.

Centralele termice, la fel ca asa-numitele boilere, sunt sisteme proiectate pentru incalzirea aerului sau a apei pentru a produce caldura sau energie.

Acestea pot fi extrem de simple sau foarte bine elaborate, insa modelele de baza sunt alcatuite dintr-un recipient inchis in care caldura este aplicata apei, care mai apoi este circulata prin sistem sub forma de apa fierbinte sau abur. In cazul boilerelor, apa trebuie fiarta pentru a crea aburi, de unde si numele acestora (to boil = a fierbe).[adsenseyu1]

Cu toate acestea multe sisteme de incalzire pentru locuinte si boilere, care folosesc cazane, nu fierb apa. In schimb, apa este, in general, incalzita la temperaturi undeva intre aproximativ 42 si 93 de grade Celsius, cu toate ca unele persoane reduc setarile pentru a economisi energie si bani.

Asa cum un cuptor tipic incalzeste aerul, centrala termica sau boilerul incalzeste apa sau alte lichide, ce pot fi incalzite. Lichidul incalzit trece apoi prin conducte la un anumit echipament de incalzire, cum ar fi un calorifer sau radiator, care are rolul de a dispersa caldura.

Cu sistemele radiante de incalzire, ca in cazul podelelor incalzite, tevile pot fi plasate in podea, iar uneori chiar in tavan. Apa este incalzita si, mai apoi, mutata prin conducte, distribuie caldura in intreg spatiul, neavand nevoie sa astepte sa ajunga la capat prin intermediul unor altfel de echipamente de incalzire.

Aerul folosit de catre un cuptor este recirculat, fiind incalzit si racit din nou si din nou. Acelasi lucru este valabil si pentru apa sau fluidul folosit in cazul centralei termice, desi metodele si echipamentul utilizate pentru a incalzi materialele sunt diferite. Cuptoarele se bazeaza pe ventilatoare, in timp ce centralele termice si boilerele se bazeaza pe pompe.

[adsenseyu1]

Acestea trebuie sa fie conectata la sistemul de conducte dintr-o casa sau dintr-un spatiu comercial astfel incat apa sa poata fi furnizata sistemului de incalzire. Modelele mai noi pot include, de asemenea, o caracteristica de siguranta care le inchide in cazul in care nivelul apei este prea scazut.

Alte caracteristici mai includ supape de control al presiunii pentru a mentine in limite acceptabile pe masura ce apa este incalzita. Multe centrale termice si boilere prezinta un rezervor mare, care este folosit pentru pastrarea apei, pe masura ce apa sa extinde in timpul incalzirii.

Chiar daca aceste aparate pot aparea ca fiind simplu si eficient de folosit, acestea trebuie, de asemenea, sa fie utilizate in conditii de siguranta, iar multe dintre modelele moderne sunt echipate cu destul de multe catacteristici de siguranta. Boilerele au, de asemenea, avantajul de a nu necesita filtre de aer, astfel incat curatarea sau inlocuirea acestora nu este necesara.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea unor centrale termice Saunier Duval, nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *