Ce este sexting-ul si care sunt consecintele lui?

Ce este sexting-ul si care sunt consecintele lui?
strategie de optimizare seo

Atunci cand aud cuvantul sexting, foarte multi nu stiu exact despre ce este vorba, insa o data cu dezvoltarea tehnologiei, aceasta practica incepe sa prinda din ce in ce mai mult contur. Conform specialistilor sexedu.ro, aceasta este o modalitate de a explora sexualitatea, intimitatea, increderea in partener si uneori chiar limitele. Astfel, o mare parte dintre adolescentii zilelor noastre isi trimit mesaje cu tenta sexuala, atat text, cat si imagini sau video-uri. Cel mai dificil in ceea ce priveste sexting-ul este faptul ca niciodata nu ai garantia ca aceste mesaje vor ramane private.

Ce este de fapt sexting-ul?

Aceasta noua moda de a trimite si primi mesaje sexuale cu ajutorul tehnologiei, fie ca este vorba despre telefon, tableta, e-mail sau o aplicatie, poarta numele de sexting. Uneori insa, in anumite cazuri, sa atunci cand relatia se sfarseste, aceste mesaje ajung sa fie folosite pentru a exploata sau pentru a santaja o anumita persoana.

In urma unui sondaj realizat pe adolescenti, aproximativ 49% dintre tineri au trimis acest gen de mesaje partenerului de cuplu, iar 43% au trimis-o cuiva in speranta ca vor intemeia o relatie.  De asemenea, numarul este destul de mare si in randul celor care au folosit sexting-ul in mediul online, cu persoane pe care nu le cunosteau.

Este recomandat sa folosesti sexting-ul in relatia ta?

Atunci cand se apeleaza la sexting, este important ca intre parteneri sa existe incredere reciproca, respect si consimtamant. Astfel, daca atat tu, cat si partenerul, va simtiti confortabil atunci cand trimiteti si primiti astfel de mesaje, nu exista nici o problema legata de acest lucru.

Sondajele realizate pe tineri, pentru a afla adevaratele motive pentru care este folosit sexting-ul, au fost: din curiozitate, pentru distratie, din cauza presiunii altora sau pentru a-si face un prieten. Astfel, 28% dintre cei intervievati au recunoscut ca s-au simtit presati legat de sexting.

Atunci cand aceste mesaje cu tenta sexuala contin o poza sau un video, este important sa stiti faptul ca o data trimisa aceasta poza, orice se poate intampla cu ea si poate ajunge pe mainile oricui. Astfel, aceasta este o decizie personala, insa nu trebuie niciodata sa apelezi la aceasta daca exista senzatia de disconfort sau presiune.

Tinerii si adolescentii din zilele noastre se afla in momentul in care sunt interesati de ceea ce inseamna sexualitatea si corpurile lor, dar si ale celorlalti. Acesta este si motivul pentru care au ajuns sa foloseasca aceasta tehnica, gandind ca este distractiva si inofensiva si este un mod de a interactiona cu cei din jurul lor.

Este important ca parintii sa discute cu copiii lor despre acest subiect si sa le aminteasca faptul ca nu trebuie sa raspunda pozitiv la o astfel de provocare, daca ei nu vor acest lucru.

Cine foloseste mai mult aceasta tehnica?

Desi poate parea socant, sexting-ul este folosit mult mai des de catre femei, care trimit atat texte deochiate, cat si imagini ce ar trebui interzise, caci se stie ca pentru a putea stimula vizual un barbat si pentru a crea in mintea acestuia diverse fantezii sexuale, ei au nevoie de cuvinte si imagini explicite.

 

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *