Ce este SEO si de ce ne trebuie?

Ce este SEO si de ce ne trebuie?

Sunt sigur ca ati auzit utilizandu-se termenul SEO de foarte multe ori dar este posibil sa nu stiti exact ce inseamna. Mai multe informatii in acest sens puteti sa gasiti pe Dan Bradu.

Termenul SEO reprezinta  notiunea de Optimizare pentru Motoarele de Cautare. Procesul de optimizare si promovare web are ca scop pozitionarea unui site pe prima pagina printre rezultatele pe care le are un motor de cautare si este vorba despre cautarea pe anumite cuvinte cheie.

Avem nevoie de SEO pentru ca din punct de vedere statistic 75% dintre vizitatorii care intra pe un site in urma cautarii pe Google ajung in site-ul nostru datorita pozitionarii.

Un motor de cautare furnizeaza in mod instantaneu rezultatele care corespund nevoilor utilizatorilor. A aparea printre primele rezultate in motorul de cautare nu este simplu si asta pentru ca sunt foarte putin utilizatori care pot defini cu claritate ce cauta si in general oamenii care cauta pe internet nu au rabdarea necesara pentru a intra pe mai multe pagini.

[adsenseyu1]

Atunci cand discutam despre optimizarea site-urilor si despre promovare se ia in calcul aparitia acestui site pe primele rezultate din motorul de cautare. Daca se indeplineste conditia unei bune pozitionari atunci traficul pe site nu are cum sa nu se mareasca.

Primul pas pentru SEO este reprezentat de analiza unor cuvinte si expresii cheie si indentificarea celor mai bune astfel de cuvinte in functie de audienta si de grupurile tinta precum si de specificul site-ului.

Se va analiza in profunzime si concurenta pentru a determina cele mai bune cuvinte cheie si acest lucru va va ajuta sa implementati o serie de strategii pentru optimizare care va vor propulsa in topul rezultatelor.

Trebuie sa se optimizeze si continutul existent pe un site web. Optimizarea acestuia este un aspect foarte important mai ales atunci cand vine vorba si de succesul strategiilor de optimizare pentru motoare de cautare si acest lucru se intampla pentru ca motoarele indexeaza continutul unic si nou si acorda o importanta mare acestuia.

strategie de optimizare seo

In afara de calitatea pe care o are continutul e importanta si modificarea codului sursa de pe site pentru ca si acesta sa fie optimizat si se pun la punct o serie de aspecte cum ar fi meta tagurile si link-urile.

[adsenseyu1]

Acestia sunt factori importanti pentru algoritmii unui motor de cautare si continutul care se afla pe o pagina web nu se defineste doar ca si continut pentru Google. Continutul bine realizat ajuta si la imbunatatirea pozitiei si la transformarea vizitatorilor in potentiali cumparatori.

Procesul prin care se construiesc linkurile relevante spre alte pagini este un proces complex. Serviciile de SEO includ de obieci mai multe tehnici si procese prin care se atrag linkurile relevante pentru un site cu scopul de a creste si pozitia in rezultatele motoarelor de cautare.

Un link de calitate este un factor important pentru determinarea unei pozitii in rezultate. Procesul prin care se pot obtine asfel de link-uri de pe alte site-uri este un prces lung si grabirea lui poate sa aiba efecte dezastruoase.

Informatiile costruite corespunzator pot sa fie raspandite rapid pe internet si de asemena se poate atrage si audienta care este interesata de mesajul transmis.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *