Ce este obezitatea si ce o provoaca?

Ce este obezitatea si ce o provoaca?

Obezitatea este o afectiune medicala care apare atunci cand o persoana poarta excesul de greutate sau grasime corporala care ar putea afecta sanatatea ei. De obicei, un medic va sugera ca o persoana are obezitate daca are un indice de masa corporal ridicat.

Indicele de masa corporala (IMC) este un instrument pe care medicii il folosesc pentru a evalua daca o persoana are o greutate adecvata varstei, sexului si inaltimii sale. Masurarea combina inaltimea si greutatea.

Un IMC cuprins intre 25 si 29,9 indica faptul ca o persoana suporta excesul de greutate. Un IMC de 30 sau mai mult sugereaza ca o persoana poate avea obezitate. Alti factori, cum ar fi raportul dintre marimea talie-sold (WHR), raportul talie-inaltime (WtHR) si cantitatea si distributia grasimii pe corp joaca, de asemenea, un rol in determinarea cat de sanatoasa este o greutate a unei persoane si forma corpului sunt.

Daca o persoana are obezitate si greutate in exces, aceasta poate creste riscul de a dezvolta o serie de afectiuni de sanatate, inclusiv sindromul metabolic, artrita si unele tipuri de cancer. Sindromul metabolic implica o colectie de probleme, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare.

O mai buna intelegere a cauzelor obezitatii va poate ajuta sa tratati mai bine obezitatea. Discutati cu furnizorul de servicii medicale despre obiceiurile dvs. zilnice, istoricul medical si istoricul medical de familie pentru a determina cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastra.

Obezitatea este o boala complicata, nu se rezuma doar la mancare ci are mai multe cauze, printre care factorii psihologici de exemplu. Un dezechilibru de calorii si calorii arse poate provoca crestere in greutate. Un regim alimentar nesanatos de-asemenea este un factor care poate provoca obezitatea. De-asemenea, lipsa activitatii fizice reprezinta un motiv in plus, datorita caruia oamenii se pot confrunta cu o asemenea problema.

Excesul de greutate poate fi greu pentru intregul corp. Peste 50 de probleme de sanatate sunt legate de excesul de greutate si obezitate. Aceste probleme de sanatate sunt boli si conditii care va pot reduce calitatea vietii si sunt denumite in mod obisnuit afectiuni legate de obezitate. Este important sa discutati cu furnizorul de servicii medicale despre aceste afectiuni.

Planurile de tratament sunt facute pentru fiecare individ. Planul dvs. probabil nu va fi acelasi ca si pentru altii care stau in sala de asteptare. Dar tratamentul precoce este cel mai bun pentru toata lumea. Discutati intotdeauna cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala inainte de a incepe un program de gestionare a greutatii. Multe optiuni de tratament sunt disponibile si o combinatie este adesea folosita pentru a gestiona obezitatea.

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi dificila, insa cu siguranta un nutritionist foarte bun va va recomanda un regim alimentar perfect pentru dvs., care va va ajuta sa scapati incet dar sigur de obezitate. Suntem inconjurati de alimente convenabile, bogate in grasimi si calorii si cu valoare nutritiva scazuta. Stiind ce alimente sa alegeti pentru o dieta sanatoasa poate fi, de asemenea, greu. Mergand insa la nutritionist, acesta va va crea un plan alimentar personalizat, iar in cazul in care veti respecta cerintele nutritionistului si planul alimentar, veti scapa de obezitate.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *