Ce este necesar sa stiti despre Shared Hosting?

Ce este necesar sa stiti despre Shared Hosting?

In cazul in care doriti sa creati un site sau un blog, pe langa numele de domeniu mai aveti nevoie si de un pachet de gazduire web, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom dezbate acest subiect, nu inainte de a face precizarea ca gazduirea partajata este cea mai atractiva in ceea ce priveste pretul.

Shared hosting este destul de literal. Nu exista nici un sens tehnic – pur si simplu partajati un server cu alte site-uri web. Un server de gazduire partajat ruleaza software de gestionare a resurselor, care este configurat si intretinut de o companie de hosting. Acestia aloca si gestioneaza resursele in conturi. Conturile sunt pe deplin private si nu interactioneaza cu alte conturi.

Un server partajat este configurat sa functioneze fara probleme si fara intreruperi intre conturi. Dar din moment ce resursele sunt impartite, compania de gazduire poate impune limite si reguli pentru fiecare cont pentru a preveni orice timp de nefunctionare pentru toate conturile.

De precizat este faptul ca furnizorii de web hosting, le ofera proprietarilor de site-uri si alte variante, atunci cand acestia nu sunt multumiti de pachetele de web hosting datorita numarului limitat de resurse pe care le contine shared hostingul. Exista si servere VPS sau gazduire dedicata spre care se pot orienta utilizatorii care isi doresc sa beneficieze de gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise.

De regula, clientii care au nevoie de mai multe resurse, vor face trecerea de la shared hosting la server VPS, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Gazda comuna ofera mai putine resurse dedicate decat hostingul VPS. Adesea, aceste pachete de hosting vor fi gazduite de aceiasi server, dar VPS-ul are mai multe avantaje. Aceste servere VPS sunt precum o proprietate privata in cadrul unei cladiri.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, daca shared hosting inseamna ca resursele serverului se impart intre cei care au optat pentru un asemenea pachet de web hosting, atunci cand disutam despre un server VPS, acesta va ofera mai mult control si mai multa libertate. Veti sti exact cat de mult poate gestiona site-ul dvs. – pentru ca stiti ca un alt site de navigare nu va afecta site-ul dvs.

Un furnizor de web hosting ofera si servicii de gazduire dedicata asa ca vom vedea pe scurt in cele ce urmeaza care este diferenta intre shared hosting si gazduirea dedicata.

Gazduirea comuna ofera resurse dedicate pe un singur server care este distribuit altor conturi. Gazdele dedicate ofera intregul server pentru utilizarea dvs. In principiu, inchiriati un server cu asistenta si o conexiune de top la Internet.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, puteti opta pentru shared hosting atunci cand doriti gazduire web de calitate superioara de la Gazduire Enterprise, si atunci cand nu aveti nevoie de foarte multe resurse.

In caz contrar, tot de la aceiasi agentie veti putea opta pentru un server VPS sau pentru un pachet de gazduire dedicata.

Asadar, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante detalii pe care ar fi indicat sa le cunoasteti in legatura cu pachetele de gazduire partajata.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *