Ce continea rujul in trecut?

Ce continea rujul in trecut?

Sunteti curiosi ce continea rujul in trecut? Noi suntem si de aceea va prezentam mai multe informatii utile. Unele dintre substante s-au pastrat si azi si de aceea le puteti gasi inca pe ambalaje. Ca si recomandare va oferim un ruj lichid Boys’n’Berries All Day Matte Silhouette de cea mai buna calitate.

Rujul contine ceara, uleiuri, antioxidanti si emolienti.  Ceara asigura structura rujului solid. Rujurile pot fi facute din mai multe tipuri de ceara, cum ar fi ceara de albine, ozoceritul si ceara candelila. Datorita punctului sau de topire ridicat, ceara de carnauba este un ingredient cheie in ceea ce priveste intarirea rujului. Diferite uleiuri si grasimi sunt folosite in rujuri, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de cocos, lanolina si petrolatumul.

Plumbul si alte urme de metale se regasesc, de asemenea, in multe rujuri. Este imposibil sa stim daca aceste metale sunt in ruj, uitandu-se la lista de ingrediente, deoarece nu sunt un ingredient intentionat adaugat, ci mai degraba un contaminant neintentionat.

Aceste urme de metale apar in mod natural si se intampla accidental cu alte substante chimice care sunt utilizate in productia de ruj. Plumbul si alte urme de metale nu vor fi enumerate in sectiunea de ingrediente a diferitelor rujuri.

Cautati acetat de plumb, crom, timerozal, ulei de seminte de bumbac hidrogenat, hexametafosfat de sodiu pe lista ingredientelor de rujuri. Aceste substante chimice contin urme de metale naturale, cum ar fi plumbul.

Rujurile roz sunt facute din diferite tipuri de pigmenti si lacuri speciale. Amestecand dioxid de titan alb si nuante rosii se obtin rujuri roz. Sunt utilizati atat pigmenti organici cat si anorganici.

Tuburile de rujuri contin mai multi agenti de umplere, cum ar fi siliciul, dar nu au multe emolienti. Cremele rujuri contin mai multe ceruri decat uleiurile.

strategie de optimizare seo

Rujurile rezistente si rujurile de lunga durata contin mai mult ulei, in timp ce rujurile de lunga durata mate contin si ulei de silicon, care sigileaza culorile pe buzele purtatorului. Stratul lucios contine mai mult ulei pentru a da un finisaj lucios buzelor.

Rujul rezistent la temperaturi poate contine particule de mica, siliciu si perle sintetice, cum ar fi oxiclorura de bismut, pentru a le da stralucire permanenta.

Rujul este produs din ingrediente de macinare si de incalzire. Apoi, se adauga ceara incalzita la amestec pentru textura. Uleiul si lanolina sunt adaugate pentru cerintele specifice de formula. Ulterior, lichidul fierbinte este turnat intr-o matrita metalica. Amestecul este apoi racit. Dupa ce s-au intarit, sunt incalzite in flacara timp de o jumatate de secunda pentru a crea un finisaj lucios si pentru a elimina imperfectiunile.

In 2007, un studiu realizat de Campania pentru produse cosmetice sigure a lansat un raport intitulat “Poison Kiss”, care a testat 33 de branduri populare de ruj pentru continutul sau de plumb. Studiul a constatat ca 61% din rujuri contineau plumb cu niveluri de pana la 0,65 parti per milion (ppm).

Studiul realizat de Campania pentru produse cosmetice sigure a adus cunostinte publice si a exercitat presiuni asupra FDA pentru a-si desfasura propriile studii folosind o metoda de testare specializata.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *