Ce caracteristici are un scaun de birou ergonomic?

Ce caracteristici are un scaun de birou ergonomic?

Un scaun ergonomic este unul care nu numai ca respecta cele mai bune practici in ceea ce priveste un design ergonomic dovedit, dar este foarte ajustabil pentru a satisface diferite persoane si pozitii de sedere.

Cheia unui scaun ergonomic, cel putin unul bun, este ca este foarte reglabil. Chiar daca o singura persoana va sta pe el, pozitia de sedere variaza de-a lungul zilei si un scaun ergonomic bun trebuie sa sprijine corect corpul in toate aceste pozitii.

In acest ghid parcurgeti toate elementele cele mai importante care alcatuiesc un scaun ergonomic demn, plus sfaturi specifice bazate pe dimensiunea corpului, statia de lucru si orice alte afectiuni, cum ar fi dureri de spate sau de gat.

Inaltime reglabila

O caracteristica de baza in toate scaunele ergonomice, este fara doar si poate inaltimea scaunului, care trebuie sa fie usor reglabila. Inaltimea ideala a scaunului este aceea in care picioarele ating ferm podeaua cand stati pe scaun, in timp ce genunchii isi asuma un unghi de 90 de grade. Daca lucrati la un computer, exista si alte considerente care trebuie luate in considerare.

Pentru a calcula cu usurinta daca inaltimea scaunului ergonomic se va potrivi cu dvs., trebuie doar sa masurati lungimea de la varful genunchilor pana la talpa picioarelor. In mod alternativ, stati in fata scaunului si reglati inaltimea, astfel incat partea superioara a scaunului sa fie chiar sub rotula genunchiului.

Suport reglabil pentru brate

Impreuna cu mainile, bratele noastre reprezinta aproximativ 12% din greutatea noastra corporala totala. Ca atare, sprijinul robust al bratelor pe un scaun este vital pentru compensarea acestei incarcaturi din umeri si gat in pozitia asezata.

Cel putin, cotierele trebuie sa fie reglabile pe inaltime. Ar trebui sa le puteti ridica la inaltimea biroului (de obicei 29 ”), astfel incat bratele sa fie paralele cu biroul cand lucrati.

Un scaun ergonomic bun ar trebui sa aiba cotiere care de asemenea pivoteaza . Aceasta inseamna ca pot fi orientate spre interior (pana la 30 de grade) si spre exterior. Cotierele pivotante sunt importante pentru a va sustine bratele atunci cand mainile sunt aproape una de cealalta in raport cu coatele, cum ar fi cand scrieti mesaje pe telefon sau tastati pe o tastatura compacta.

Sunt importante si cotierele reglabile pe latime. Inseamna ca pot fi mutate mai aproape sau mai departe de corpul dvs. pentru a va sustine coatele si bratele, indiferent de cat de raspandite sunt. Persoanele cu umeri foarte ingusti sau lati vor beneficia in special de cotierele reglabile pe latime.

Reglarea adancimii scaunului

De asemenea, denumita „sezutul scaunului”, ajustarea adancimii scaunului este importanta pentru a va asigura ca exista intotdeauna un decalaj de 1-2 centimetri intre marginea scaunului si capatul coapselor, indiferent de dimensiunea corpului sau de pozitia sezand.

Ajuta la prevenirea taierii circulatiei pe picioare (daca adancimea este prea adanca) sau la aplicarea unei presiuni excesive pe genunchi (daca adancimea este prea mica).

Multe scaune ergonomice cu capat superior sunt reglate cu adancimea scaunului Daca nu, asigurati-va ca adancimea fixa ??este potrivita pentru marimea corpului.

Reglarea inaltimii scaunului

Un scaun directorial ergonomic piele ecologica are un spatar care se poate regla pe inaltime, si are diferite alte caracteristici precum un suport lombar, dubla buretare sau spatar inalt printre altele.

Suport pentru gat

Sustinerea gatului este importanta pe un scaun ergonomic daca lucrati intr-o pozitie cu spatele aplecat sau suferiti de dureri de gat. Pentru alte persoane, o tetiera pe un scaun poate fi deosebit de eficienta.

Acestea sunt asadar cateva caracteristici importante avute de scaunele ergonomice, asa ca este important sa le aveti la cunostinta, inainte de a va indrepta atentia spre un scaun de birou.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *