Ce beneficii consumul curmalelor?

Ce beneficii consumul curmalelor?

Curmalele sunt fructele palmierului Phoenix Dactylilfera, care este originar din Orientul Mijlociu; si pentru a va oferi informatia si mai exacta, acest palmier creste in spatiul dintre Egipt si Mesopotamia.

Chiar daca astazi consumam cu totii curmale deshidratate fara samburi si ne bucuram de beneficiile acestora pentru sanatate, ele nu sunt fructe noi; ci existenta lor dateaza inca din mileniul 6 i.Hr, ele fiind descoperite in Arabia.

Productia de curmale la nivel mondia, este de aproximativ 9 milioane de tone anual, iar in prezent exista diferite soiuri de curmale, insa cele mai intalnite dintre acestea sunt Medjool (originare din Maroc, dar cultivate acum si in Statele Unite ale Americii, Iordania, Israel, Arabia sau Africa de sud), Deglet Noor (cultivate in desertul algerian) si Ajwa (cultivate aproape de orasul Medina, din Arabia).

Consumul de curmale deshidratate fara samburi, poate veni la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate, pe care le veti putea afla in cele ce urmeaza.

  1. Consumul de curmale deshidratate fara samburi poate ajuta la reglarea nivelului de colesterol

Un studiu efectuat de cercetatorii israelieni, raporteaza faptul ca aportul de curmale, chiar si pentru persoanele sanatoase, poate avea efecte benefice asupra nivelului de colesterol si a stresului oxidativ.

Curmalele nu contin colesterol. De asemenea, sunt bogate in fier si au mai multe fibre decat bananele. Modul in care acesti factori au impact asupra proprietatilor de reglare a colesterolului fructelor este inca de studiat.

  1. Poate imbunatati sanatatea oaselor

Curmalele sunt surse bogate de cupru, magneziu, seleniu si mangan. Toti acesti nutrienti care exista in aceste fructe deshidratate sunt importanti pentru a va mentine oasele sanatoase si pentru a preveni afectiunile legate de oase (cum ar fi osteoporoza). Aceste fructe sunt de asemenea bogate in vitamina K. Elementul nutritiv este un coagulant din sange si ajuta sa va metabolizeze oasele.

Curmalele contin si bor. Cercetarile arata ca borul este unul dintre ceilalti nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii oaselor.

  1. Poate promova sanatatea creierului

S-a constatat ca, curmalele ofera protectie impotriva stresului oxidativ si inflamatiei din creier. Consumul regulat al acestor fructe deshidratate a fost legat de un risc redus de boli neurodegenerative si de performante cognitive mai bune la persoanele in varsta. Un alt studiu realizat pe animale a ajuns la concluzia ca suplimentarea cu fructe de acest fel, are potentialul de a incetini evolutia Alzheimerului.

strategie de optimizare seo
  1. Poate preveni inflamatia

Curmalele au avut proprietati antiinflamatorii. Acestea contin de asemenea magneziu, care poate ajuta la stimularea imunitatii si la combaterea inflamatiei. Daca dieta dvs. este scazuta in magneziu, este posibil ca sistemul dumneavoastra imunitar sa nu fie suficient de puternic pentru a lupta impotriva inflamatiei. Cu toate acestea, exista cercetari limitate in acest sens.

  1. Poate ajuta la tratarea constipatiei

In studiile la sobolan, s-a constatat ca extractul de pulpa de curmale stimuleaza activitatea de tranzit gastrointestinal si poate ajuta la tratarea constipatiei. Pulpa fructului realizeaza acest lucru corectand dereglarea continutului de minerale care apare in timpul constipatiei.

Consumul de cel putin 20 pana la 35 de grame de fibre in fiecare zi poate ajuta la promovarea sanatatii digestive. De asemenea, face scaunele moi si previne constipatia. Pe langa faptul ca aveti fibre, nu uitati sa va limitati consumul de alimente care nu contin fibre deloc.

In unele cazuri, reducerea aportului de fibre poate ajuta la tratarea constipatiei. Prin urmare, daca aveti probleme digestive, consultati medicul inainte de a consuma curmale deshidratate fara samburi.

  1. Poate spori sanatatea sexuala

Unele cercetari afirma ca polenul de palmier este utilizat in medicina traditionala pentru imbunatatirea fertilitatii masculine. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a intelege eficacitatea curmalelor in imbunatatirea sanatatii sexuale. Aminoacizii din curmale pot stimula de asemenea, rezistenta sexuala.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *