Cat de rentabil este sa iti amanetezi masina?

Cat de rentabil este sa iti amanetezi masina?

Mai mult ca sigur, pentru intrebarea din titlul articolului cauta raspuns o multime de persoane, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta si noi despre cat de rentabil este sa iti amanetez masina, si vom vedea ce inseamna cu adevarat un amanet auto.

Mai intai de toate trebuie precizat ca numai persoanele care se confrunta cu o foarte mare criza financiara ajung sa treaca pragul unei case de amanet pentru a-si amaneta masina in schimbul unei sume mari de bani.

Pentru cei care au nevoie disperata de bani si nu gasesc nici o alta solutie rapida de a face rost de banii de care au nevoie, amanetarea unei masini poate sa reprezinte cea mai buna solutie, mai ales daca mai au inca o masina de care sa se poata folosi in viata de zi cu zi.

Apoi, daca stam sa discutam despre cei care nu mai au o masina pe care sa o foloseasca in viata de zi cu zi si care depind de masina respectiva, cu siguranta amanetul auto nu se prea merita.

Deasemenea, daca suma de bani pe care casa de amanet o propune in schimbul masinii nu se apropie de pretul de piata al masinii, atunci deasemenea nu este prea rentabil un astfel de imprumut.

In schimb, in cazul in care casa de amanet vine cu o propunere foarte atractiva pentru client, atunci mai mult ca sigur se merita ca acesta sa isi amaneteze masina.

Asadar, cat de rentabila este amanetarea masinii, depinde de la caz la caz, in functie de masina care se doreste a fi amanetata, si in functie de suma de bani pe care casa de amanet o propune, iar cei multumiti vor accepta oferta, in timp ce persoanele nemultimite fie vor cauta o alta casa de amanet, fie vor renunta la idee.

Un amanunt foarte important este acela ca o masina se amaneteaza in conditii legale, iar drept dovada pentru amanetarea masinii exista contractul de amanet auto. Acesta se incheie doar daca persoana care doreste sa amaneteze masina prezinta urmatoarele documente necesare pentru incheierea contractului:

  • Cartea de identitate a persoanei care detine masina in acte;
  • Copie dupa certificatul de inregistrare in Registrul Comertului a firmei, in cazul in care masina este detinuta de catre o persoana juridica;
  • Certificatul de inmatriculare al masinii, sau mai pe scurt talonul;
  • Cartea de identitate a masinii.

In momentul in care persoana care isi doreste sa amaneteze masina detine aceste documente si isi doreste, se trece la evaluarea masinii. Daca suma de bani propusa este una rentabila, urmeaza incheierea contractului de amanet, valabil pe o perioada de maxim 30 de zile.

Clientii care au posibilitatea pot plati mai repede datoria. In cazul in care nu pot sa isi achite datoria in cele 30 de zile, intra intr-o perioada de gratie. Daca nici atunci nu isi platesc masina, dupa finalul perioadei de gratie, masina intra in posesia casei de amanet.

Asadar, acestea sunt detaliile cele mai importante de precizat in legatura cu amanetul auto.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *