Care sunt hainele si elementele care definesc stilul glamour?

Care sunt hainele si elementele care definesc stilul glamour?
strategie de optimizare seo

Glamour este impresia de atractie sau de fascinatie pe care un aspect deosebit de luxos sau elegant o creeaza, o impresie care este mai buna decat realitatea. De obicei, o persoana, un eveniment, o locatie, o tehnologie sau un produs, cum ar fi un element de imbracaminte, pot fi pline de farmec sau pot adauga stralucire.

“Glamour” s-a referit initial la o vraja magica, o iluzie despre care se spune ca este aruncata de vrajitoare. In stilul acesta se identifica cele mai interesante rochii de ocazie.

“Glamour” sa referit initial la o vraja magica, o iluzie despre care se spune ca este aruncata de vrajitoare, asociata in special cu vrajitoarele de origine roma. In terminologia secolului al 19-lea, un element non-magic folosit pentru a crea un aspect mai atractiv a devenit treptat cunoscut sub numele de “o stralucire”.

In secolul al XIX-lea, intelesul comun s-a mutat la aplicarea obiectelor obisnuite si a bijuteriilor, fara conotatii de supranatural, doar pentru efectul pe care il au asupra aparentei. Acesta este un sens folosit in acest articol si intr-o oarecare masura este modul in care a fost folosit de sistemul timpuriu de la Hollywood.

In utilizarea moderna, farmecul este adesea confundat cu stilul sau frumusetea; dar ele pot fi considerate a fi distincte, desi glamour poate da aspectul frumusetii sau se poate prezenta ca un stil personal.Virginia Postrel spune ca pentru ca glamour sa fie de succes aproape intotdeauna necesita ca persoana care doreste sa iasa in evidenta sa fie putin falsa. Lucrurile pline de farmec nu sunt nici opace, ascunzand totul, nici transparente care sa arate totul, dar translucitoare, pentru a prezinta lucruri favorabile.

Glam rock (cunoscut si sub numele de rock cu glitter) este un stil de muzica rock si pop care s-a dezvoltat in Regatul Unit la inceputul anilor 1970, interpretat de muzicieni care purtau costume, machiaje si coafuri scandaloase, in special pantofi cu platforma si sclipici. Artistii Glam au atras diverse surse in muzica variind de la pop-bubblegum si rock and roll pana la cabaret, science fiction si arta rock complexa. Imbracamintea si stilurile vizuale ale artistilor interpreti sau executanti au fost descrise ca fiind complet non-traditionale.

Elementele grafice din Marea Britanie au fost inundate cu acte glam rock din 1971 pana in 1975, cu glam care se manifesta, de asemenea, in toate zonele culturii populare britanice in aceasta perioada. Aparitia in martie 1971 a lui Marc Bolan, titularul T. Rex, in emisiunea BBC Music Top of the Pops, purtand sclipici si satin, este adesea mentionata ca inceputul miscarii.

Alti artisti glam rock britanici sunt David Bowie, Mott Hoople, Sweet, Slade, Mud, Roxy Music si Gary Glitter. In Statele Unite, scena a fost mult mai putin raspandita, cu Alice Cooper si Lou Reed singurii artisti americani care au avut un hit.

A fost prefigurat de compozitorul englez flamboyant Noël Coward, in special de piesa lui “Cainii Mad si englezii” din 1931, cu scriitorul de muzica Daryl Easlea, care spune: “Influenta lui Noel Coward asupra oamenilor ca Bowie, Roxy Music si Cockney Rebel a fost absolut imensa.

Artificiul si suprafata au fost la fel de importante ca si adancimea si substanta, iar revista Time a remarcat “simtul stilului personal al lui Coward, o combinatie de obraz si sic, poezie si poezie”, care citeste ca un manifest de glam “[13] Showmanship si identitate de gen actele de manipulare au inclus Cockettes si Alice Cooper.

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *