Care sunt cateva din conditiile de amanetare a autoturismelor?

Care sunt cateva din conditiile de amanetare a autoturismelor?
strategie de optimizare seo

Intotdeauna pot sa apara in viata noastra urgente care pot necesita sume mai mari de bani de care nu putem dispune in acel moment. Cei mai apropiati prieteni sau rude nu ne pot ajuta cu aceste sume si nu avem nici timp pentru a aplica pentru un credit bancar.

In acelasi timp, in mediul de business, lipsa lichiditatilor a devenit o problema cu care antreprenorii se pot confrunta periodic, intampinand dificultati in plata salariilor la timp, a furnizorilor, a chiriei si a altor cheltuieli, etc.

Totusi exista o solutie pentru toate: amanet autoturisme. Aceasta este modalitatea destul de simpla de a transforma automobilul, un pasiv, in rezolvarea unor probleme importante.

Pe piata exista numeroase de firme de amanet autoturisme. Unele si-au diversificat oferta, acceptand ca amanet si alte tipuri de vehicule: camioane, motociclete, sau atv-uri. Aceste posibilitati au aparut in ultimii ani din cauza crizei de lichiditati care este resimtita tot mai acut de piata de profil.

Autovehiculele sunt singurul pasiv cu ajutorul caruia se pot obtine imprumuturi substantiale deosebit de rapid. O firma de amanet auto trebuie acreditata de catre Banca Nationala a Romaniei, iar activitatea acesteia este reglementata de legile in vigoare.

Acest tip de imprumut este un serviciu financiar adresat atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Spre deosebire de alte institutii financiare, documentatia necesara este minima, fiind necesare doar cartea de identitate a persoanei care amaneteaza masina, actele acesteia si, desigur autoturismul care este lasat garantie.

Imprumuturile de tip amanet se incheie pe o perioada de 30 de zile, cu un comision de circa 3-4% lunar. Aceste zile sunt urmate de alte cateva zile, de regula 14, stabilite in momentul inchiderii contractului. In acelasi timp, clientii mai au posibilitatea de a prelungi termenul cu inca 30 de zile, achitand doar comisionul aferent.

Dupa ce clientilor li se face o evaluare prealabila a autovehicului, se stabileste suma pe care o pot primi, care de regula ajunge pana la 75% din valoarea autoturismului in functie de mai multe aspecte. Dupa ce sunt predate actele, si cheile masinii, aceasta este fotografiata interior, exterior, plus kilometrajul, fiind acoperita cu o prelata de protectie.

De obicei, pe toata durata in care masina este retinuta in parcul auto al unei firme de amanet, clientii au acces la monitorizarea video pentru a se asigura ca autoturismul e in deplina siguranta. Returnarea autovehiculului se face dupa achitarea creditului si comisionului. In cazul ca nu se mai poate returna imprumutul, clientii au acces la autoturism cu posibilii cumparatori.

Majoritatea firmelor de amanet auto sunt parteneri de incredere ai micilor si marilor antreprenori, dar si al persoanelor fizice. Cei mai multi clienti isi achita imprumutul casei de amanet in dorinta de a-si pastra autovehiculul, dar sunt si persoane care renunta cu foarte mare usurinta la masinile amanetate, nemaiplatind comisionul catre firma de amanet.

In concluzie, nu este o mare problema daca apelati la o firma de amanet auto, este practic acelasi lucru cu a apela la un amanet de electronice sau de aur.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *