BMW x3 – ce faci cand masina ta se strica?

BMW x3 – ce faci cand masina ta se strica?
strategie de optimizare seo

SUV-urile si masinile mari 4×4 au devenit incredibil de populare in ultimele doua decenii, iar in centrul listei se afla unul dintre modelele create de BMW, respectiv BMW X3. Acest model reprezinta un vehicul puternic si stabil care demonstreaza puterea si eficienta germana.

Chiar daca doriti sa achizitionati o astfel de masina de la un comerciant de masini la mana a doua, este putin probabil sa gasiti una ieftina. Mai ales pentru ca pretul solicitat pentru acest model este unul ridicat, indicat este sa aveti cunostinte de cele mai frecvente probleme care pot aparea in cazul acestui tip de masini.

Una dintre cele mai frecvente probleme ale modelelor BMW X3 se refera la transmisie. Este posibil sa aveti senzatia ca nu puteti schimba corect treptele de viteza sau ca alegeti viteza gresita pentru revolutiile curente ale motorului, iar acest lucru este cauzat de unele probleme raportate la computer de sistemul de transmisie. De obicei, solutia pentru repararea acestei defectiuni este reprezentata doar de apelarea la un specialist in domeniu care poate reconfigura sistemul sau il poate reprograma in intregime.

In ceea ce priveste sistemul de directie, este indicat sa fiti foarte atenti la testele care se fac pentru functionarea acestui vehicul, deoarece multe dintre masini au prezentat de-a lungul timpului probleme cu directia.

Poate ca cea mai cunoscuta dintre problemele modelelor BMW X3 este cea cu turbo. Conform manualului de utilizare, masina trebuie lasata sa se raceasca inainte ca motorul sa se opreasca complet dupa o sesiune de condus. Nerespectarea acestui proces simplu poate cauza carbonarea uleiului in tevi, iar acest lucru necesita inlocuirea nu numai a unitatii turbo, cat si a sistemului de alimentare cu ulei.

Defectiunile cu suspensia la modelele BMW X3 au fost frecvente de-a lungul timpului, insa acest lucru poate fi verificat prin simpla apasare pe caroseria vehicului – trebuie verificat daca acesta revine rapid inapoi pe pozitie. Sistemul de suspensie este cunoscut a suferi din cauza off-roading-ului si acest lucru are impact asupra calitatii generale a vehiculului.

Defectiune des intalnita care se refera la airbag este destul de simplu de observat. Exista o problema cunoscuta cu lumina de la airbag-ul pasagerului care se poate cupla chiar si atunci cand pe scaunul din fata nu exista niciun pasager din cauza unui intrerupator defect. Aceasta defectiune va duce la mentinerea luminii aprinse de fiecare data cand partea electrica a masinii este alimentata.

Probleme in numar mare au fost intalnite si cu trapa din plafon care nu este bine etansata, iar din aceasta cauze in interior pot patrunde sunete sacaitoare. Daca aveti aceasta problema sau oricare din cele de mai sus, nu ezitati sa apelati la un service specializat in repararea unor astfel de modele, pentru ca o defectiune nerezolvata la timp ar putea atrage cu sine altele si mai mari.

Auto Atu va poate salva daca detineti un astfel de autovehicul, iar acesta prezinta una dintre defectiunile de mai sus. Ceea ce garantam clientilor este rapiditatea reparatiei si calitate la preturi potrivite.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *