Aveti grija la aurul contrafacut ce poate aparea in casele de amanet

Aveti grija la aurul contrafacut ce poate aparea in casele de amanet
strategie de optimizare seo

Traiul intreprinderilor care cumpara si recicleaza aur, cum ar fi magazinele de bijuterii si magazinele de amanet, depinde in mare parte de capacitatea de a identifica aurul fals si de a determina greutatea exacta a karatei (K), a bijuteriilor de aur. Cauti amanet aur la cel mai bun pret? Intra pe BestAmanet.ro.

O data cu volatilitatea si pretul ridicat al aurului, nereusind sa detecteze doar o mica variatie a compozitiei, poate fi o greseala costisitoare. Chiar si sarcina aparent simpla de a distinge intre aurul solid si celelalte tipuri poate fi o provocare, pe masura ce falsificatorii devin mai informati.

Placat cu aur, inseamna ca bijuteria este facuta cu un strat de aur pe suprafata peste un alt tip de metal dedesubt. Cele mai obisnuite semne de identificare de pe placa de aur sunt HGE (placa de aur) si RGP (placa de aur laminat), dar nu toata bijuteria aurita are o astfel de stampila.

Placa de aur de inalta calitate poate fi suficient de groasa pentru a trece testul de zgariere a acidului azotic, care testeaza numai stratul de suprafata. O taietura mai profunda la piesa poate genera mai multe informatii despre continutul sau, dar va deteriora si bijuteria.

Alte metode de verificare includ cantarirea bijuteriilor in cauza prin comparatie cu o bucata de aur cunoscuta sau scufundarea piesei in apa si masurarea deplasarii. Bijuteriile de aur pot fi examinate cu un fascicul pentru a verifica diferite culori in zonele uzate.

Multi bijutieri le testeaza si cu un magnet puternic, deoarece aurul real nu este magnetic. Bijutierii si brokerii de metale pretioase care nu reusesc sa verifice aurul care intra in magazinele lor folosind cel putin doua metode, vor cadea prada falsificatorilor din ce in ce mai sofisticati, care stiu cum sa treaca de aceste teste.

Povestile recente descriu inselatoriile care implica bijuterii realizate cu metale nemagnetice care imita aurul, falsuri placate cu suficient aur pentru a parea aur pur sau contrafaceri de aur sau de cupru stampilat 14K sau 18K. “Falsurile se imbunatatesc”, spune un proprietar de magazin de amanet.

“Incearca testul de magnet, testul de greutate. In zilele noastre, aurul trebuie testat in mai multe moduri, inclusiv testarea zgarieturilor sau taierea in metal, chiar daca inseamna ruinarea piesei. Din pacate, majoritatea clientilor mei intentioneaza sa-si recupereze bijuteriile si nu doresc sa fie deteriorate. ”

Pentru a fi absolut siguri de compozitia aurului si a altor metale pretioase, multe intreprinderi se indreapta acum spre tehnologia fluorescentei cu raze X (XRF).

Analizoarele XRF ofera o metoda rapida, precisa si, cel mai important, o metoda nedistructiva pentru a testa puritatea si compozitia tuturor metalelor pretioase. XRF ofera rapid greutatea exacta a caratelor si procentele tuturor elementelor dintr-un element – identificarea cu usurinta a materialelor contrafacute, subcaratate si chiar avansate, pe care testarea acida nu este capabila sa o diferentieze.

Mai mult, unele instrumente XRF prezinta tehnologii care pot identifica elemente ce contin aur care, nedetectate, ar putea afecta negativ profitabilitatea afacerii dvs. Aceasta functie nu numai ca va protejeaza interesele, ci si cele ale clientilor dvs., care isi pot vedea propriul procent de aur pur in bijuterii.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *