Arta impodobitului bradului de Craciun

Arta impodobitului bradului de Craciun

Vascul magic al sarutarilor, magia sarbatorilor si cadourile ascunse peste tot prin casa, asteapta nerabdatori sosirea vedetei: bradul frumos de Craciun! Sarbatorile de iarna aduc in casele noastre linistea si cel mai important, reunirea familiei in jurul bradului, iar arta impodobirii acestuia este cel mai frumos obicei de petrecut in familie.

In fiecare an ne impodobim bradul de Craciun cu tot felul de ornamente si fiecare are un stil personal de a impodobi, avand la baza propria personalitate.

Cand vine vorba de pomul de Craciun, ne lasam in voia imaginatiei: totul se transforma intr-un joc frumos si noi devenim din nou copiii care am fost odinioara, acei copii care il asteptau cu sufletul la gura pe Mosu’ si care se bucurau de fiecare cadou mic pe care il primeau cu nerabdare.

Una din marile bucurii ale Craciunului este impodobitul bradutului de Craciun, in care punem globuri colorate, beteaua stralucitoare, bomboanele de Craciun, clopotei, lumanari si beculete multi colorate, acadele in forma de baston, omuleti de zapada, cadouri si stelute si multe altele.

Dupa ce am montat bradul in suport si ne-am asigurat de stabilitatea lui, incepem sa punem instalatia pe care inainte am verificat-o si ne-am asigurat ca beculetele sa functioneze. Incepem de la baza spre varf, pentru a avea un brad impodobit de Craciun , armonios si cu gust.

Instalatia trebuie descalcita si verificata, inainte de a o pune in brad pentru ca in acet fel o sa economisiti timp, si o sa va scutiti de niste timp pierdut! De asemenea, instalatia este si primul ornament ce trebuie asezat in brad.

Pentru a fi cat mai ,,legat” decorul bradului, pornim de la varf cu globurile si decoratiunile cele mai mici continuand catre baza acestuia cu globuri din ce in ce mai mari. In varful pomului vom adauga la final elementul ornamental cel mai semnificativ, acesta trebuie sa simbolizeze spiritul Craciunului si de obicei este o stea, simbol al stelei calauzitoare.

Prima conditie pentru a decora in mod elegant un brad este sa nu il incarcam excesiv, globurile se repartizeaza uniform pe fiecare ramura, in mod simetric.
Daca alegeti sa puneti beteala, aveti grija sa nu o puneti peste globulete, deoarece acestea vor fi acoperite in mare parte si nu va mai fi vizibila frumusetea lor.

Daca alegem sa uitam de decoratul traditional, putem renunta la clasica beteala si o putem inlocui cu margele de diferite culori special create pentru impodobirea de sarbatori, sau o putem lasa de o parte in detrimentul panglicilor cu diverse culori, modele si designuri festive.

Luxul trebuie sa se identifice cu ornamentele si materialele alese, iar finisajul acestora trebuie sa fie unul desavarsit, bradului trebuie sa i se citeasca o eleganta si o simplitate demna de spiritul de sarbatoare.
Daca ne dorim un brad elegant este de preferat sa folosim o culoare sau maxim doua culori.

Ornamentele pot varia ca dimensiune si model insa este de preferat sa fie de aceeasi culoare, pentru o armonie vizuala.

Indiferent de ce tema alegeti pentru impodobire, nu uitati ca elementele natural au un farmec aparte, iar amprenta personala nu trebuie sa lipseasca niciodata!

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *