Tot ce trebuie sa stim despre becurile LED

Tot ce trebuie sa stim despre becurile LED
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn1Share on StumbleUpon0Digg this
beautyvogue.ro

De ce tinem cont in momentul in care alegem becurile pentru acasa. E normal si e laudabil sa ne orientam spre becuri eco ce au un impact mai redus in mediu si un consum mai mic, dar este la fel de normal si sa ne gandim la confortul ochilor nostri.

Datoria eficientei energetice lumina a ajuns in tot mai multe scoli, cladiri si case. Sistemul fluorescent are rolul de a emana radiatii luminoase cat mai apropiate de lumina naturala, este economic dar specialisti spun ca nu este eficient pentru ochi deoarece expunerea pentru o perioada indelungata la lumina rece sau alb stralucitor poate sa influenteze direct sanatatea vederii.

Atunci cand cumparati becuri economice este recomandat sa stiti cum sa va orientati pentru a alege exact acele becuri care sa nu va afecteze sanatatea.

Radiatiile in exces produse de lumina ultravioleta si de neoanele fluorescente pot sa devina chiar mai periculoase decat razele solare. Fotooxidarea cristalinului va obstructiona in timp accesul luminii si duc la aparitia cataractei.

Becurile fluorescente emit lumini usor albastrui impreuna cu o mare cantitate mare de radiatii ultraviolete fiind deseori folosite in scoala sau in birouri, dar si in locuinte. Specialistii recomanda sa fie evitate sau macar sa nu eliminam toate becurile incandescente aflate in casa in favoarea lor.

In timp ce aceste becuri fluorescente emit lumini reci de nunate alb albastrui exceptie facand unele modele mai noi care au alt tip de straturi de fosfor si care emit lumini calde becurile LED emit game largi de tonuri de culori si sunt usor de adaptat in toate contextele.

Becurile incandescente produc radiatii care au lungimi de unda in zona in care se afla culoarea galbena mai bine perceputa de ochi. Desi aceste becuri sunt ineficiente pentru mediu specialistii nu ne recomanda sa le eliminam pe toate si cea mai potrivita metoda pare a fi iluminarea mixta, utilizand atat becuri fluorescente, LED si incadescente.

Si iluminatul artificial se poate uniformaza utilizand corpuri care au capacitatea de a emite lumini difuze sau prin repartizarea rationala a corpurilor de iluminat care exista in locuintele noastre.

Corpurile de iluminat sunt de trei tipuri: cele care dau lumina directa, lumina difuza sau reflectata. Cele mai bune sunt corpurile care au lumina difuza sau reflectata.

Corpurile de iluminat care au o lumina directa orienteaza 90 de procente din cantitatea de lumina in jos si creaza umbre pronuntate.

Corpurile de iluminat care au o lumina reflectata orienteaza lumina catre tavan. Corpurile pentru iluminat cu o lumina difuza imprastie in mod uniform fluxul luminos.

Iluminatul local se va face prin amplasarea unor corpuri de ilumiat deasupra suprafetei de lucru. Dezavantajul este ca sunt create contraste mari intre iluminarea locului in care se desfasoara activitatea si sectoarele vecine.

Iluminatul general se face repartizand uniform corpurile de iluminat cu model similar si de aceeasi putere in toata incaperea.

strategie de optimizare seo

In momentul in care este nevoie de o lumina mai puternica iluminatul general nu este rentabil. In astfel de cazuri se va aplica iluminat combinat si in spatiul respectiv se vor folosi ambele tipuri de iluminare.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.