Tipuri de celule intalnite la panourile solare

Tipuri de celule intalnite la panourile solare
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0Digg this

In momentul in care auzi ca se discuta despre panourile fotovoltaice, ar trebui sa cunosti faptul ca un asemenea panou este realizat cu scopul de a transforma lumina produsa de razele soarelui in energie electrica.

Ei bine, principalele componente ale unui panou solar sunt celulele solare, iar mai multe detalii referitoare la acest aspect, ai putea sa gasesti pe site-ul oficial al celor de la Dbsolar .

Aceste panouri solare, pot sa fie folosite singure sau legatae in baterii cu scopul de a alimenta consumatorii independent, sau pentru a crea energia electrica care se va livra in reteaua publica.

Si daca tot am adus in discutie faptul ca principalele componente ale unui panou solar fotovoltaic sunt celulele, in continuare vom discuta despre tipurile de celule care se pot regasi in cadrul unui panou fotovoltaic.

In primul rand, putem sa discutam despre celulele din siliciu monocristaline, care au nevoie pentru a fi fabricate de un material semiconductor absolut pur. Fibrele monocristaline ale acestor celuele se extrag din topitura de siliciu, iar apoi sunt tesute cu scopul de a forma placi fine, iar acest proces are un grad mare de eficienta.

Al doilea tip de celule despre care vom discuta in acest articol, cuprinde celulele policristaline, care daca stam sa privim doar din punct de vedere al costurilor, sunt mai eficiente. In momentul in care se doreste solidificarea materialului, vor lua nastere structure de marimi diferite la margine, iar din acest motiv, energia produsa nu este foarte eficienta.

Celulele amorfe reprezinta o alta categorie de celule care se pot regasi in cadrul unui panou solar, si se obtin datorita depunerii unei pelicule de siliciu pe sticla sau pe un alt material care poate sa fie utilizat pe post de substrat.

strategie de optimizare seo

Grosimea stratului este mai mica de un um, iar costurile de productie sunt mici datorita faptului ca materialul utilizat la realizarea acestor celule nu este unul scump. Trebuie insa mentionat si faptul ca aceste celule sunt mult mai putin eficiente in comparative cu celelalte doua tipuri de celulte prezentate.

Tocmai acesta este si motivul datorita caruia aceste celule solare amorfe au fost folosite doar in cadrul echipamentelor cu o putere mica precum ceasurile, calculatoarele de buzunar, etc.

Celulele solare organice reprezinta o alta solutie pentru materialele conventionale folosite la realizarea panourilor fotovoltaice, chiar daca aceste celule sunt noi pe piata, tehnologia de realizare este una foarte promitatoare, si nici nu este costisitoare.

Celulele solare microcristaline sunt acele celule care sunt prevazute cu un strat subtire, a carui structura este microcristalina. Aceste celule au avut rezultate impresionante odata cu trecerea timpului, si sunt folosite doar partial la realizarea panourilor fotovoltaice, si nici nu sunt foarte raspandite.

Ultimele celule despre care vom discuta I nicest articol sunt celulele solare tandem, care sunt suprapuse, deci ele reprezinta practice o combinatie intre straturile amorfe si straturile policristaline.

beautyvogue.ro

Ei bine, acestea sunt tipurile de celule solare care pot sa fie utilizate pentru realizarea panourilor fotovoltaice, iar eficienta acestora va putea fi determinate de calitatea celulelor.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.