Personalitatea si conceptul printesei Aurora

Personalitatea si conceptul printesei Aurora
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0Digg this
strategie de optimizare seo

Deoarece atunci cand parintii cauta animatori petreceri copii par a avea cateva personaje principale printre care se afla in top si printesa Aurora in acest articol va prezentam originile si conceptul acesteia.

Blurul Aurora de pe site-ul Disney Princess a citat caracterul ca fiind “bland si iubitor”.  Walt Disney a introdus-o pe Aurora la Costa ca pe un “personaj foarte stratificat”, descriind-o ca fiind “diferita, calma, si totusi  jucausa, are un simt al umorului dezvoltat si are o imaginatie puternica”.

Un personaj foarte pasiv, Costa crede ca printesa este de fapt “foarte puternica”, invocand dorinta ei de a sfida paznicii  ca un exemplu al puterii sale, referindu-se la caracterul printesei astfel: “o personificare frumoasa a feminitatii”. Facand parte dintr-un grup de trei femei intr-un mediu foarte protejat, Aurora nu fusese niciodata expusa intalnirii cu alte persoane inainte de a se intalni cu Phillip.

Costa crede ca, din acest motiv, Aurora este “o romantica innascuta”, spre in ciuda vietii singuratice pe care a avut-o alaturi de celelate zane. Personaj foarte iubitor, Aurora sa bucurat de viata ei singuratica atat de mult pentru ca nu a mai experimentat nimic altceva. In plus, prietenia apropiata a personajului cu creaturi de padure este folosita pentru a demonstra ca este o persoana iubitoare.

Silueta subtire al actritei britanice Audrey Hepburn a inspirat fizicul personajului Aurora.

Walt Disney a provocat animatorii sa faca personajele filmului sa para “cat mai reale posibil”.  Animatorul Marc Davis a fost animatorul supraveghetor pentru Aurora, responsabil pentru animarea scenelor cele mai importante ale personajului. Pana cand a inceput sa lucreze la Frumoasa Adormita, experienta anterioara de munca a lui Davis l-a stabilit deja ca fiind “unul dintre animatorii lui Walt Disney pentru fete dragute”, pentru ca el a  animat in prealabil si Snow White si Cinderella, Alice de la Alice in Tara Minunilor (1951) si Tinker Bell sau Peter Pan (1953).

Desi eroinele se numara printre cele mai dificile personaje de animat, cunoasterea de catre Davis a corpului uman si anatomiei “a adus aceste personaje feminine iconice la viata si le-a facut credibile”, potrivit Muzeului Familiei Walt Disney. In timp ce alti animatori ai Frumoasei Adormite au incercat sa se adapteze preferintei fara precedent a directorului artistic Eyvind Earle pentru fundaluri detaliate, Davis insusi a acceptat acest stil nou. Colaborand cu designerul de caractere Tom Oreb pentru Aurora, Davis “a creat o doamna de eleganta.”

beautyvogue.ro

Cu o forma inclinata si unghiulara ce complimenteaza mediile verticale si orizontale ale lui Earle, printesa era “mai rafinata” decat precedentele eroine Disney si necesita mult mai multa atentie la detalii decat orice personaj animat inaintea ei.

Animatorul de control al calitatii, Iwao Takamoto, a descris munca la Aurora ca fiind “un job laborios … deoarece desenele erau atat de rafinate. Cu o arta “caracterizata de un sentiment de stil foarte pronuntat”, Davis a incorporat Art Nouveau si Art Deco in buclele lungi, aurii ale printesei Aurora. Personajul a fost desenat si cu ochi violeti, prima printesa a lui Disney avand ochi care sunt de aceasta culoare.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.