Din ce materiale este facut un smartphone?

Din ce materiale este facut un smartphone?
Share on Facebook34Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn1Share on StumbleUpon0Digg this

Un telefon mobil clasic este practic compus din aprozimativ 300 de componente, o mare varietate de materiale, care toate concura pentru ceea ce folosim zi de zi si de multe ori este absolut necesar: telefonul mobil.

Un smartphone practic este un dispozitiv complex, un mecanism din mai multe componente care toate impreuna fac ca acesta sa functioneze in siguranta si din multe accesorii telefoane. Plasticul, metalul, lemnul, pielea, sticla, sunt doar o parte dintre  materialele care alcatuiesc telefoanele. Acestea din urma sunt gadgeturi fara de care astazi viata ni se pare imposibila.

Performanta acestora, designul si dimensiunea nu pot fi concepute fara o multitudine de materiale, toate fiind folosite pentru a face telefonul durabil, flexibil si totodata pentru a obtine un semnal atunci cand este neaparat necesar. Practic exista plastic, cauciuc sintetic, cupru, staniu, siliciu, crom, aluminiu, bronz,  sticla, rasina, litiu, tantal, carbon, policarbonat, aur, argint, fier, arseniu, fosfor, galiu, azot, plumb, mercur, nichel, paladiu, cadmiu si antimoniu.

Dar iata ce materiale de baza contine un smartphone: in primul rand, sticla reprezinta o componenta majora a unui telefon mobil. In ultimii ani sticla a crescut si mai mult in importanta, deoarece un smartphone are ecranul mult mai mare decat un telefon cu tastatura clasica si evident mult mai multa sticla folosita.

Sticla unui smartphone este realizata din oxid de aluminiu si dioxid de siliciu cu un strat ultra-subtire de oxid de indiu sau staniu adaugat, astfel incat sa atingeti ecranul fara sa il deteriorati. Safirul este un material realizat din oxid de aluminiu, care poate lua locul sticlei la unele smartphone-uri practic acestea veti observa ca sunt mult mai grele.

Metalul reprezinta un material realizat dintr-o varietate de metale, multe dintre acestea fiind aliaje de aluminiu, materiale foarte usoare frecvent intalnite in cazul telefoanelor mobile. Litiu, oxidul de cobalt si grafitul sunt special folosite pentru a fabrica bateriile.

In schimb, elemente cum ar fi aur, cupru si mai ales argint sunt utilizate in instalatia electrica a telefonului. In circuite sunt folosite platina si tungstenul. Metalele existente in telefon includ obligatoriu si metale rare, cum ar fi unele aliaje neodim-fier-bor, sau disprosiu si praseodim acestea fiind folosite pentru a face magnetii, difuzoarele si totodata motoarele din telefon.

strategie de optimizare seo

Plasticul este cel de-al treilea material din punct de vedere al frecventei aparitiei sale in telefon. De multe ori plasticul este folosit pentru a inlocui de cele mai multe ori metalul.

Utilizarea plasticului intr-un telefon mobil il face mult mai rezistent la diverse deteriorari, mult mai usor, mai flexibil rezistand la fluctuatii de temperatura.

beautyvogue.ro

Acest material nu creeaza probleme la receptie. Aceste materiale plastice sunt realizate din petrol sau gaze naturale. In fiecare an sunt reciclate circa 140 de milioane de telefoane mobile, acestea continand aproximativ 2200 de tone de cupru si circa 3,9 tone de aur. Un smartphone tipic contine circa 300 mg de argint si 30 mg de aur. Ar putea parea niste cifre cam mari, dar este de inteles de vreme ce intreaga industrie a telefoanelor mobile are un consum de aproximativ 2,5 miliarde $ pe an.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.