Cum trebuie sa poarte copiii fularele?

Cum trebuie sa poarte copiii fularele?
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0Digg this

Odata cu aparitia iernii, deja incepem sa ne familiarizam cu doua imagini, si anume bebelusii care stau in carucioare de li se vad abia ochii intre caciula de pe frunte si fularul care le acopera gurita si nasucul.

Ca tot veni vorba despre caciula trasa pana pe ochi si fularul care astupa gura si nasul, intrebarea este alta. Oare cum trebuie imbracati copiii corect pe timp de iarna?

In momentul in care scade temperatura, de preferinta trebuie sa imbracati copilul in straturi. Este mult mai bine asa decat sa ii dati o bluzita si un pulover gros, deoarece daca este imbracat  intr-o bluza de bumbac iar mai apoi mai are inca doua sau trei bluze se creaza asa zisele straturi izolatoare.

Este foarte important pentru dumneavoastra ca parinti sa nu aveti obiceiul gresit de a astupa gura copilului cu fularul. Sa nu mergeti niciodata pe ideea ca nu se umezeste deoarece umezeala nu se refera  la faptul ca trebuie sa fie stors de apa.

Chiar daca vi se pare ca fularul este uscat si nu se vad, vaporii de apa si de saliva deja s-au imprimat in tesatura fularului. In cazul in care aveti acest obicei, trebuie sa stiti faptul ca aveti un copil predispus la raceala pe toata durata sezonului rece.

Cu siguranta, parintii care cumpara pentru copiii lor fulare, si in mod special, un fular personalizat, au doar intentii bune, pentru ca daca ne gandim logic nimeni nu ii trage copilului fularul peste gura si nas cu intentia de a-i face rau.

In continuare o sa va prezint cateva dintre motivele de la care a luat nastere acest obicei:
–    fularul reprezinta acea bariera prin care aerul rece nu poate sa treaca, iar copiii scapa de problema rosului in gat;
–    aerul pe care il respira copilul nu trebuie sa fie rece, ci mai degraba sa fie filtrat prin fular;
–    deoarece se stie ca extremitatile sunt mai sensibile, parintii astupa nasul copiilor pentru ca acesta sa nu inghete;
–    fularul poate sa fie folosit in locul unei masti pentru ca in acest fel copilul nu mai poate sa ia virusii de la alti copii care stranuta sau tusesc langa el.

beautyvogue.ro

Moda de a le pune copiilor fularul este gura si ochi este contra-indicata din mai multe motive:

Datorita umezelii se pot dezvolta foarte rapid microbii. Combinatia dintre aerul cald respirat de copil, si aerul rece de afara produce umezeala care ramane impregnata in fular si dauneaza foarte mult sanatatii. Umezeala care se regaseste in caile respiratorii favorizeaza microorganismele care sunt foarte daunatoare sanatatii.

Protectia excesiva a parintilor ii impinge pe copii spre rosu in gat deoarece acsta este un virus sau microb care nu a fost tratat si se reactiveaza la rece. In foarte multe cazuri, copiii sunt foarte sensibili tocmai datorita acestei protectii excesive a parintilor pentru ca nu au avut ocazia sa isi fortifice organismul.

Este foarte important de stiut ca aerul rece chiar are avantaje deoarece ajuta si la calirea organismului si are efectul de calmare a inflamatiilor cailor respiratorii.

strategie de optimizare seo

Deci, dragi parinti, in cazul in care vreti sa cumparati un fular pentru copiii dumneavoastra, puteti alege un fular personalizat, si sa aveti grija cum va imbracati copiii.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.