Cum functioneaza masajul LPG?

Cum functioneaza masajul LPG?
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0Digg this

In acest articol va prezentam modul in care functioneaza masajul LPG si modul in care acesta de ajuta sa ne imbunatatim conditia fizica si aspectul pielii.

Fortele de aspiratie generate de masajul cu vid pot provoca o serie de forte mecanice in tesuturi, asociate cu o relaxare a fortelor mecanice dintre celule. Odata ce eforturile de stres asupra unei plagi au fost  reduse, s-ar produce apoptoza miofibroblastelor.

Aceasta constatare implica faptul ca tehnica depressomassage poate elibera stresul mecanic asociat cu retragerea cicatricilor si astfel poate induce apoptoza. Aceasta poate fi o alta teorie plauzibila pentru mecanismul sau de actiune pentru imbunatatirea rezultatului cicatricilor (arsurilor).

strategie de optimizare seo

Etapa de reparare

Cresterea raportata a grosimii epidermice si a continutului de colagen pare contrara reducerii cicatricelor hipertrofice. Este foarte asemanator cu caracteristicile cicatricelor hipertrofice in faza proliferativa. Cu toate acestea, aceste constatari sunt in concordanta cu datele raportate anterior din studiile clinice recente, care sustin cu fermitate utilizarea terapiilor cu laser si lumina pentru tratamentul cicatricilor hipertrofice arse.

Acest lucru ridica multe intrebari care necesita investigatii suplimentare. Din cele sapte studii care au investigat cicatrici sau patologii asemanatoare cicatricilor, patru dintre ele au inclus numai pacienti cu cicatrici care au fost in faza de maturizare tarzie, iar pentru trei cicatrici  (dupa incheierea completa a tratamentului ranii) nu a fost nici un criteriu de includere sau excludere.

Autorii celor trei articole anterioare au raportat diferite ghiduri de tratament pentru cicatrici noi si vechi, presupunand astfel ca etapa de reparare ar putea fi un parametru important pentru abordarea tratamentului, o ipoteza recunoscuta de mai multi autori. In acest context, ar fi recomandabil sa se compare efectele masajului cu vacuum in diferite stadii de reparatii sau sa se includa parametrii evolutivi cum ar fi evaluarea colorimetrica sau functia bariera pielii pentru a investiga daca vindecarea ar putea fi accelerata prin acest tratament.

beautyvogue.ro

Desi initial a fost elaborat un masaj cu vacuum pentru tratamentul cicatricilor arse, aceasta revizuire a literaturii a gasit putine dovezi pentru eficacitatea acestui tratament. Mai mult, calitatea generala a acestor studii s-a dovedit a fi deficitara, furnizand astfel foarte putine informatii relevante. Populatia eterogena si diversitatea variata a modelelor de studiu ingreuneaza traducerea rezultatelor mentionate mai sus la arsuri si cicatrici la om.

Desi studiul actual confirma rezultatele anterioare ale masajului cu vacuum asupra structurilor dermice si epidermale ale pielii si contribuie cu dovezi suplimentare pentru mecanismul de lucru al masajului cu vid ca agent anti-cicatrici, rezultatele ar trebui confirmate prin studii pe modele umane.

Variatiile duratei, amplitudinii sau frecventei tratamentului au o influenta substantiala asupra restructurarii si reorientarii colagenului, implicand astfel posibile influente benefice asupra potentialului de vindecare prin cai de mecanotransductie.

Masajul prin vid poate elibera tensiunea mecanica asociata retragerii cicatricilor si poate induce apoptoza miofibroblastelor. Sugestiile pentru cercetari viitoare includ extinderea designului studiului, investigarea cailor moleculare si a dependentei de doza, compararea efectelor in diferite etape ale repararii, inclusiv parametrii evolutivi si utilizarea unor instrumente de evaluare mai obiective.

Recomandarea noastra este sa incercati aceste tratamente pentru a scapa de semnele si cicatricile nedorite de pe suprafata pielii.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.