Ce trebuie sa stim despre genurile muzicale?

Ce trebuie sa stim despre genurile muzicale?
Share on Facebook64Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest7Share on LinkedIn2Share on StumbleUpon0Digg this

Stim ca sunt persoane carora le place sa intre in magazinul muzica doar pentru a se uita la instrumente. Aceste persoane incep sa asocieze instrumentele cu anumite genuri de muzica si acest lucru este perfect avand in vedere ca exista instrumente reprezentative pentru fiecare gen muzical.

In acest articol vom incerca sa va prezentam pe larg mai multe genuri muzicale pentru ca in acest fel sa intelegeti si care sunt instrumentele ce pot fi asociate cu ele.

Muzica pop include de cele mai multe ori si alte genuri muzicale si este caracterizata prin versuri despre dragoste, ritmuri dansante, melodii cat mai clare, armonii si structuri repetitive in asa fel incat oamenii le retin repede si pot sa le cante oricand. Aceasta nu e o caracteristica numai pentru muzica pop.

strategie de optimizare seo

Genul de muzica pop presupune si marketing dar si eforturi de la casele de discuri pentru a putea atrage consumatorii ceea ce face ca genul acesta sa fie dispretuit de catre unii muzicieni. Clipurile sau concertele pop sunt promovate intens in media si artistii fac intreceri de coregrafii extravagante si show-uri.

Cum CD-urile si DVD-urile au devenit tot mai ieftine media de varsta a consumatorilor acestui gen muzical a scazut cu mult. Initial artistii cantau despre sampanie, afaceri si cluburi de noapte si versurile erau destinate celor care investeau si oamenilor de afaceri ori strarurilor din societate. In timp ce discurile au devenit mai ieftine si adolescentii au putut sa influenteze piata aceasta mai mult mai ales in perioadele turneelor de promovare.

In timp muzica pop a starnit si controverse si a fost acuzata ca ofera modele negative, de instigare si de comportament periculos si versurile au fost vazute ca porti spre pacat.

Muzica reggae este muzica jamaicana in primul rand. Initial aceasta a fost specifica celor care cantau in melodii britanice ori americane pentru turisti. Insa in perioada urmatoare inspiratia dar si creativitatea au  generat un stil nou de muzica ce a facut inconjurul lumii. E vorba aici despre reggae.

Stilul reggae a aparut din combinarea a trei elemente comercialitate, patriotims si rastafarianism. Chiar daca se simt influente din alte genuri nimeni nu are cum sa conteste originalitatea acestui stil. Muzica reggae este influentata de catre muzica africana si tobele sunt un instrument special.

Prima forma este stilul ska. Influentele din muzica europeana si americana nu sunt usor de ignorat si primele piese din stilul ska au for remixuri ale unor melodii europene care aveau influente in Caraibe.

In timp acest stil a evoluat catre rockseady si o forma prin care aceasta muzica a fost raspandita in toata lumea. Muzica a cunoscut modificari si numarul de trompete a scazut, tobele subliniau unele versuri sau lipsa lor si ritmul era preluat de chitara bass.

beautyvogue.ro

Muzica latno americana sau muzica latina este muzica ce se canta in multe tari si poate sa fie gasita sub diverse forme incepand de la cele mai simple din Nordul Mexicului si pana la Habanera in Cuba. Instrumentul tipic acestui gen de muzica este conga aceasta fiind o baterie originara din Africa la care se folosesc betisoarele sau mainile.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.