Ce sa facem pentru a scapa de condensul de la ferestre?

Ce sa facem pentru a scapa de condensul de la ferestre?
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0Digg this

Cu siguranta cei care si-au construit acum mai multi ani de zile casele, si au optat atunci pentru usi si ferestre care au tamplarie din lemn, fie pentru ca atunci nu existau inca geamurile si usile termopane, fie pentru ca nu isi permiteau sa si le cumpere pe acestea din urma, in prezent pe timpul sezonului rece se confrunta cu o problema destul de neplacuta.

Ei bine, aceasta problema este legata de umiditate si anume condensul, care in mod evident afecteaza foarte multe locuinte, si cu siguranta creaza un mare disconfort. De cele mai multe ori condensul apare la baza geamurilor si la baza usilor, pe pereti si in anumite cazuri poate sa apara chiar si pe podea.

O consecinta directa a aparitiei condensului este fara doar si poate aparitia mucegaiului si a igrasiei, care pe langa faptul ca aduc disconfort, pot sa provoace si probleme de sanatate celor care locuiesc in acel spatiu.

beautyvogue.ro

In continuare as dori sa iti prezint cateva cazuri in care apare condensul, dar si ce este de facut pentru a evita aparitia acestuia.

O posibila cauza a aparitiei condensului o reprezinta temperaturile exterioare ale locuintei care sunt foarte scazute, iar in aceasta situatie este necesar ca locuinta sa fie cat mai bine incalzita, pentru ca astfel se mentine in mod constant o temperatura interioara care garanteaza confortul termic.

Inca o cauza datorita careia poate sa apara condensul este reprezentata de etanseizarea perfecta a locuintei, iar in acest caz cea mai buna solutie ar fi montarea geamurilor termopane care au sisteme performante de ventilatie, pentru ca acestea regleaza schimbul de aer dinspre inauntru si afara, si invers.

Cu siguranta o alta cauza care poate sa provoace condensul este reprezentata de frecventele fluctuatii ale temperaturii. In acest caz, pe timpul sezonului rece este indicat sa nu se oreasca si sa se porneasca in mod repetat caldura din casa, iar atunci cand nu esti acasa, ar fi ideal sa reglezi temperatura la un nivel optim, iar aceasta sa ramana constanta pana cand te intorci acasa.

strategie de optimizare seo

Montajul incorect al geamurilor si al usilor termopane este cu siguranta o alta cauza datorita careia apare condensul, insa in acest caz, daca firma care a montat usile si ferestrele nu mai doreste sa vina si sa isi repare greseala, atunci trebuie cautata o firma specializata in reparatii termopane, pentru remedierea problemei.

Cu siguranta inlocuirea usilor si a ferestrelor termopane trebuie sa aiba loc pe timpul verii, iar daca acestea nu au fost montate corect, se poate ca rezultatele negative sa nu apara decat pe timpul sezonului rece, prin aparitia condensului.

Un alt motiv datorita caruia isi poate face aparitia condensul, este acela ca aerul cald nu ajunge uniform si constant in toata incaperea. In acest caz, solutia este asigurarea unui flux uniform de aer cald pe fereste, si evitarea draperiilor sau a jaluzelelor care pot sa impiedice acest flux.

Ei bine, cam acestea au fost motivele datorita carora poate sa apara condensul, si solutiile care pot sa fie utile pentru ca acesta sa fie prevenit, insa in cazul in care condensul apare in continuare, trebuie ca specialistii in usi si ferestre termopane sa vina si sa faca o verificare, iar daca este necesar, sa repare usile si ferestrele.

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.